BIEFF – o noua platforma de expunere pentru creatorii de film si arta vizuala din Romania

Cel mai amplu eveniment autohton dedicat experimentului si inovatiei in domeniul cinematografiei si artei audiovizuale, Festivalul International de Film Experimental Bucuresti (BIEFF) inaugureaza o noua sectiune competitionala dedicata exclusiv productiilor cinematografice romanesti sau realizate cu participare romaneasca. In perioada 19 august – 20 septembrie 2021, cineastii si artistii vizuali din Romania sunt invitati sa-si inscrie cele mai recente proiecte in Competitia Nationala BIEFF.  

Sunt eligibile pentru inscriere toate proiectele de film si arta vizuala realizate in Romania (sau cu participare romaneasca) in ultimii doi ani (dupa 1 septembrie 2019), cu o durata maxima de 40 de minute. Lucrarile selectate vor fi prezentate pe marele ecran in cadrul celei de-a unsprezecea editii a festivalului, in perioada 16-21 noiembrie 2021, la Bucuresti. Pentru a aplica la prima editie a Competitiei Nationale BIEFF, autorii sunt invitati sa completeze formularul online.

Termenul limita pentru inscriere este 20 septembrie 2021, ora 23:59. Regulamentul complet este disponibil online: http://www.bieff.ro/ro/BIEFF2021-Regulament-inscriere-filme

Filmele românești înscrise în cadrul prezentului apel la înscriere vor fi luate în considerare atât pentru Competiția Națională, cât și pentru Competiția Internațională, în funcție de decizia comitetului de selecție.

Filmele selectate în cele două secțiuni competiționale vor fi analizate de un Juriu, format dintr-un minim de 3 și un maxim de 5 profesioniști de cinema. Filmele vor concura pentru 5 premii: Marele Premiu BIEFF 2021, Premiul pentru cea mai bună regie, Premiul pentru cel mai bun concept vizual, Premiul pentru cel mai bun film românesc și Mențiunea specială a juriului.

Totodată, selecția în cadrul BIEFF oferă în mod particular posibilitatea ca filmul să fie vizionat de curatori și selecționeri asociați unora dintre cele mai prestigioase festivaluri și instituții din zona cinema-ului de avangardă internațional, pe care BIEFF este onorat să le aibă partenere, precum: Quinzaine des Réalisateurs – Cannes Film Festival, Berlinale Forum Expanded, Festivalul Internațional de Film Rotterdam, IDFA – Festivalul Internațional de Film Documentar Amsterdam, Festivalul Internaţional de Scurtmetraj Oberhausen, Le Fresnoy – Studio National des Arts Contemporains, EYE Film Institute Netherlands.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *