Bookfest deschide toamna culturala la Tirgu Mures

Patru zile de sarbatoare a cartii, dar si a evenimentelor culturale de calitate, ii asteapta pe toti muresenii: Bookfest revine la Teatrul National Tirgu Mures de joi, 19 septembrie, pana duminica, 22 septembrie, cu cele mai bune carti si materiale educationale, la preturi spectaculoase. Intrarea va fi libera, iar programul va incepe de la 10.00 si se va incheia la 20.00, in fiecare zi.

Editurile vor aduce o oferta importanta si variata de carte, de peste 50.000 de volume, cu reduceri semnificative, care ajung la unele titluri si la 70%, fata de pretul de coperta.

Prima zi este rezervata unui eveniment cu totul special, un concert extraordinar Alexandra Usurelu, acompaniata de  muzicienii Bobby Stoica (pian) si Alexandra Ghioc (flaut).  Recitalul va incepe la orele 18:30, in foaierul Teatrului National, iar accesul publicului este liber. 

Vineri, 20 septembrie, la orele 17:30, editura Arco Iris si autoarea Victoria Furcoiu pregatesc celor mai mici dintre cititori lansarea volumelor Povestiri hazlii, Pataniile motanului Musli, Capra cu trei iezi supravietuitori si Teatru pentru copii. Prezentarea va fi facută chiar de catre autoare si va fi urmata de un concurs de ghicitori si intrebari din povestile prezentate, la care copiii vor obtine si premii.

Sâmbătă, 21 septembrie, de la orele 13:00, editura Curtea Veche va lansa volumul Radiografia unei mârșăvii judiciare, de Traian Berbeceanu. Va lua cuvântul, alături de autor, Marius Motoca, PR Curtea Veche Publishing. Volumul cuprinde memoriile recente ale unui polițist angajat în lupta împotriva crimei organizate din România, Traian Berbeceanu, care a trăit evenimente ce merită consemnate de istoria contemporană și care constituie o mărturie semnificativă pentru generațiile actuale și viitoare.

Editura Nemira, lansează tot sâmbătă, de la orele 14:30, cartea ,,Poveste pentru Maria’’  și le dă prilejul celor prezenți să o întâlnească pe Ioana Bâldea Constantinescu, autoarea cărții și cunoscut jurnalist cultural. ,,Poveste pentru Maria’’  este povestea eternă a copilăriilor noastre, a copilăriilor din literatură, o poveste pentru toți oamenii mari care au fost, odată, copii mici și pentru toți copiii mici care vor fi, la un moment dat, oameni mari.

Editura Humanitas, invită cititorii, de la orele 15:00, la o întâlnire efervescentă cu Radu Paraschivescu, care va prezenta bestsellerurile ,,În lume nu-s mai multe Românii (planetei noastre asta i-ar lipsi)’’ și ,,Fluturele negru’’. Invitați și parteneri de discuții pentru Radu Paraschivescu vor fi Ioana Bot și Florin Bican

De  la orele 15:45, tot editura Humanitas aduce în fața publicului Cartea neisprăvirii, de T.O Bobe. Alături de T.O. Bobe, vor vorbi profesorul Alexandru Cistelecan și jurnalistul Andrei Vornicu. T.O Bobe revine în atenția publicului iubitor de literatură cu „o carte șăgalnic numită Cartea neisprăvirii. Unul dintre cele mai tandre și dinlăuntru trăite portrete făcute literaturii, această ispravă colosală a omului, încă neisprăvit(ă)“, după cum o descrie Lidia Bodea, director al Editurii Humanitas.

Leave a Reply

Your email address will not be published.