Bookfest Junior, agenda copiilor la Bookfest 2023

În perioada 24-28 mai, vă invităm la Bookfest Junior 2023, cu un program special destinat micilor cititori. În premieră, Bookfest Junior, în parteneriat cu Asociația Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți – De Basm, a pregătit cel mai amplu program de ateliere pentru copii prezentat vreodată la un eveniment similar în România: peste 20 de ateliere de lectură, de joacă, de întrebări fantastice, de rime, de nonsensuri, de teatru kamishibai, adresate copiilor cu vârste între 4 și 14 ani, susținute de cei mai îndrăgiți autori pentru copii. 

Bookfest Junior se desfășoară în acelaşi timp și în același loc cu Salonul Internaţional de Carte Bookfest, la Romexpo, Bulevardul Mărăşti nr. 65-67 (Piaţa Presei Libere), Pavilionul B2, având un stand special, Colțul de lectură „De Basm la Bookfest Junior” amenajat de Jysk, destinat evenimentelor pentru copii pregătite de editurile participante și de Asociația De Basm. 

  • 60 de evenimente dedicate copiilor, de-a lungul celor cinci zile ale Salonului de Carte Bookfest Junior, reduceri între 10 și 80%, cadouri pentru copii, tatuaje temporare, vouchere pentru cumpărarea de cărți;
  • Cel mai amplu program de ateliere pentru copii prezentat vreodată la un eveniment similar în România, organizat de Asociația De Basm, laureată la Gala Premiilor AFCN, pentru cel mai bun proiect de promovare a culturii scrise din anul 2022;
  • Scriitorii Liana Alexandru, Luminița Corneanu, Mihaela Coșescu, Simona Epure, Luciana Grosu, Laura Grunberg, Andreea Iatagan, Iulia Iordan, Mihai Mănescu, Alex Moldovan, Ioana Nicolaie, Sînziana Popescu, Cristina Beatrice Preda, Alina Purcaru, Adina Rosetti, Iulian Tănase, Carmen Tiderle vor susține peste 20 ateliere pentru copii în cadrul programului „Atelierele De Basm la Bookfest Junior”.

Ca în fiecare an, marele premiu constă în două sute de cărți oferite de editurile participante la Bookfest Junior 2023. Talonul pentru concurs poate fi decupat din pliantul care conține harta-program Bookfest Junior 2023. Talonul trebuie depus în urna aflată în standul Bookfest Junior (Pavilionul B2, Stand A22). Extragerea celor doi câştigători va avea loc duminică, 28 mai, în standul Bookfest Junior. Regulamentul concursului va fi disponibil pe www.bookfest.ro.

Programul pliant Bookfest Junior 2023 cu harta standurilor editurilor participante și cu evenimentele din standul Bookfest Junior și din celelalte standuri este disponibil la fiecare dintre intrările din Pavilionul B, în standurile editurilor participante și în standul Bookfest Junior.

Programul evenimentelor de la Bookfest Junior 2023 poate fi consultat pe site-ul oficial www.bookfest.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *