Creative Night Talks va avea loc online, pe 21 ianuarie

Creative Night Talks, proiectul online initiat de Revista Atelierul, ce consta dintr-o serie de conferinte online recurente dedicate industriilor creative din Romania, continua pe 21 ianuarie cu o editie inspirata de cultura romaneasca. De la ora 18:00, pe site, pe pagina de Facebook si pe canalul de Youtube al Revistei Atelierul se vor putea vedea doua paneluri cu 8 speakeri care vor discuta interpretarea si reinterpretarea traditiilor si surselor de inspiratie si despre aplicatiile lor in arta si arhitectura contemporana, dar si in industriile creative.

Gandita ca un jurnal vizual, editia Creative Night Talks de pe 21 ianuarie, dedicata Culturii Nationale, este structurata in doua paneluri in care cei 8 speakeri vor povesti despre aplicatii ale surselor de inspiratie traditionale romanesti in arta si arhitectura contemporana, dar si despre exemple de bune practici din industriile creative.

Astfel, intre 18:00 – 20:00, in prima parte a conferintei, dedicata artei si arhitecturii, cei interesati ii vor putea urmari pe Prof. univ. dr. Augustin Ioan, de la Universitatea de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu”, dr. Daniel Costache, manager al Muzeului Judetean din Buzau, Sandra Ecobescu, membru fondator si presedinte al Fundatiei Calea Victoriei, Daniel Loagar si Andrei Cornea, fondatori ai Asociatiei Wood Be Nice si ai proiectului interdisciplinar NeoNlitic.

De la 20:00, trupa GRAIU (Alina Ciolca – voce, Sergiu Popa – chitara electrica & slide, bass si Adrian Chepa – percutii, bass, dramba) vor reinterpreta organic si electric muzici traditionale in graiuri din Bucovina, Maramures, Bihor, Vlasca, Macedonia, Albania, Istria, 

Meglen, Pind, Tessalia, intr-o fuziune conceptuala si sonora cu muzica traditionala in graiul afro-american care ii sta la radacini blues-ului. 

Iar de la 21:00, despre proiecte de inspiratie traditionala si aplicatii in industrii creative impartasesc Dana Georgescu, co-fondatoare a Ansamblului Moara de hartie – Satul Mestesugurilor din Comana, Alina Zara Prunean, initiatoarea proiectului Mandra Chic, dezvoltata in cadrul Muzeului de Panze si Povesti din Mandra, Tara Fagarasului, David Sandu, fondatorul Scolii de Bijuterie Contemporana Assamblage si artista Madalina Paval, initiatoarea proiectului Oamenii se fac dor.

Conferinta Creative Night Talks este moderata de Mihaela Ion, manager cultural cu o experienta de peste 15 ani in domeniul industriilor creative si culturale internationale, cofondatoare a Revistei Atelierul doctor in istoria artei si curator independent.

Proiect cultural realizat cu sprijinul Ministerului Culturii. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *