Final de vara cu filmele TIFF la Sibiu, intre 27 si 30 August

Pe final de vara, TIFF se muta la Sibiu, intre 27 si 30 August, pentru patru seri de filme in aer liber. 20 de filme si invitati speciali ii asteapta pe sibieni in Piata Mare, Habermann Markt, Muzeul in aer liber Astra si in doua locatii noi, Parcarea supraterana Promenada Sibiu (ultimul etaj) si Terasa cu flori a Centrului Cultural „Ion Besoiu”.

Startul îl va da Cei mai frumoși ani / La Belle Époque (r. Nicolas Bedos) joi, 27 august, de la 21.00, în Piața Mare. Comedia cu Daniel Auteuil, Guillaume Canet și Fanny Ardant este o călătorie în timp plină de peripeții a unui bărbat care încearcă să o redescopere pe femeia de care se îndrăgostise cu 40 de ani în urmă. Tot în Piața Mare, sibienii vor avea ocazia să vadă pe ecran mare Și atunci… ce e libertatea? (r. Andrei Zincă, Premiul Publicului în Zilele Filmului Românesc la TIFF 2020), Durere și glorie / Dolor y gloria, cel mai recent film al lui Pedro Almodovar, sau comedia semnată de regizorul lui The Full Monty, Peter Cattaneo, Soții de militari / Military Wives.

La Muzeul Național în aer liber Astra vor rula alte hituri de public, multi-premiate în festivaluri: Patrick (r. Tim Mielants), premiat la TIFF 2020 pentru regie și plasat într-o tabără de nudiști, Traducătorii / Les traducteurs (r. Régis Roinsard), un thriller cu hackeri și traducători, Madre, noul film al lui Rodrigo Sorogoyen, drama intensă a unei mame care-și pierde fiul, și Corpus Christi (r. Jan Komasa), propunerea Poloniei la Oscar, fascinanta poveste a unui tânăr ieșit din închisoare care devine preot.

Sibienii se vor îndrăgosti și de Babyteeth: Prima iubire, debutul australiancei Shannon Murphy, câștigătorul Trofeului Transilvania și al Premiului Publicului la TIFF 2020, „probabil cel mai vesel și plin de viață film realizat vreodată despre o boală terminală. O minunăție”, potrivit The Guardian, care va rula vineri, 29 august, la Habermann Markt.

Biletele vor fi puse in vanzare pe tiff.eventbook.ro si pe TIFF Official App incepand de luni, 24 August. Biletele pentru toate locatiile se vor vinde fizic la o singura casierie, in Piata Mare, incepand din 26 August. Intrarea este libera la proiectiile din Piata Mare, in baza unui bilet cu valoare zero achizitionat în avans, ce va fi scanat la acces.

IMPORTANT: Accesul la proiectii se va face cu o ora inainte de inceperea lor, pentru a putea aplica masurile de siguranta si a respecta distantarea sociala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *