Krzysztof Warlikowski deschide Festivalului International Shakespeare Craiova

Cea de-a XI-a editie a Festivalului International Shakespeare, se va desfasura la Craiova, în perioada 23 aprilie – 6 mai sub genericul ”Planeta Shakespeare”. Festivalul se va deschide în data de 23 aprilie, ziua nasterii si mortii lui William Shakespeare, cu spectacolul ”Povestile africane ale lui Shakespeare”, prezentat de Teatrul Nou din Varsovia (Polonia), in regia lui Krzysztof Warlikowski.

Poveştile africane ale lui Shakespeare este unul dintre cele mai importante spectacole regizate de Krzysztof Warlikowski, regizor de teatru aclamat la nivel mondial. Warlikowski, care a regizat mai multe piese de teatru ale lui Shakespeare, este cunoscut pentru interpretarea modernă a textelor tradiționale.

În Poveştile africane ale lui Shakespeare el și-a folosit tehnica specială de adaptare – prin juxtapunerea și amestecarea fragmentelor diferitelor piese apare un scenariu unic. Regele Lear, Neguțătorul din Veneția și Othello prezintă trei eroi Shakeaspearieni care întruchipeaza în același timp cifrele excluziunii de astăzi, fiind victime ale vârstei, antisemitismului și rasismului. Warlikowski le permite să vorbească personajelor de obicei tăcute, făcându-le să ţinã monologuri scrise special pentru piesa de teatru de către poetul libanez Wajdi Mouawad.

Specatolul are o durata de 310 minute, cu doua pauze: prima parte: 1h20, pauza 20 minute; a doua parte: 1h40, pauza 20 minute; a treia parte: 1h20.

Programul festivalului: AICI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *