MASCULIN, un spectacol despre misterele creierului uman, online

unteatru si Vanner Collective anunta premiera online a spectacolului  MASCULIN, un show despre asumare, vulnerabilitate si curaj, prezentat vineri, pe 13 Noiembrie, pe platforma https://cinematic.unteatru.ro/.

Spectacolul reprezinta o primă etapa a unei ample campanii de constientizare a depresiei in randul barbatilor si va putea fi urmarit gratuit, de pe intreg teritoriul tarii, in intervalul orar 20:00 – 00:00. Pentru a-l accesa, iubitorii de teatru sunt invitati sa isi rezerve un cod unic de vizionare, completand formularul online: https://bit.ly/premiera-masculin.

MASCULIN este o poveste de dragoste puternică și sfâșietoare despre misterele creierului uman, despre iubire și ce înseamnă să fii un „bărbat adevărat”. Și despre femeile care îi iubesc pe acești bărbați. O disecție actuală și captivantă a unei relații și a impactului pe care îl are descoperirea adevăratului chip ascuns sub măști fabricate, spectacolul îi are ca protagoniști pe Denisa Nicolae și Liviu Romanescu, iar regia este semnată de Tudor Lucanu. Muzica original din spectacol este creată de Mihai Dobre, coregrafia de Ștefan Lupu, iar costumele de Cristina Milea.  Oana Pușcatu s-a ocupat de partea de pregătire muzicală.

Proiectul cultural MASCULIN, inițiat alături de partenerii Atlas Help, Facem Bine și Equilibrium, își dorește să crească încrederea atât în rândul bărbaților, cât și a femeilor în demersul de a observa, a accepta, a asculta și a comunica – pași decisivi în tratarea depresiei. Depresia este prezentă în toate mediile, indiferent de nivelul economic, de gen sau de vârstă. În ceea ce priveşte depresia în rândul persoanelor de gen masculin, cu precădere într-o societate precum cea românească, în care modelul patriarhatului încă este puternic activ, bărbații au mai multe dificultăți în a-și exprima emoțiile decât femeile, și asta datorită educaţiei şi prejudecăţilor ce conduc la creșterea fenomenului cunoscut drept „masculinitate toxică”.

Depresia mascata determina barbatii sa-si ascunda problemele si ingrijorarile emotionale. Din aceasta cauza la multi barbati depresia nu se manifesta cu simptomele clasice, ci prin probleme cu alcoolul, abuz de droguri sau comportament antisocial. Adesea barbatii înfruntă depresia prin supra-munca. In ultima instanta, multi barbati isi exprima conflictul interior directionand furia catre cei din jur, deseori partenere sau copii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *