Peste 45 de milioane de euro raman in Cluj, in urma UNTOLD

Peste 372.000 de participanti au fost in acest an in toate cele patru zile ale festivalului in Cluj-Napoca (spun organizatorii; sunt foarte curios sa aflu cum au ajuns la cifra respectiva). Organizatorii estimeaza ca din total participantilor, 20% sunt din judetul Cluj, 20% din strainatate (Anglia, Olanda, Franta, Belgia, Austria, Polonia, Ungaria, Argentina, Brazilia, India, China), iar restul de 60% venind din toata Romania.

La o prima estimare, din cei peste 370.000 de participanti, cei 300.000 veniti din afara Clujului au cheltuit fiecare în medie, in cele patru zile, cel putin 150 euro, pe cazare, transport, restaurante, terase, cumparaturi, vizite la muzee etc. La un calcul simplu, acest lucru inseamna o infuzie de capital in comunitatea clujeana, de peste 45 milioane euro. Acesti bani se vor regasi apoi in impozite si taxe locale, dar si in incasari pentru business-urile locale sau pentru oamenii care au profitat de numarul mare de turisti prezenti, punandu-si apartamentele sau casele la inchiriat.

Bugetul festivalului a depasit suma de 16 milioane de euro.

In urma evaluarilor realizate alaturi de Primaria Municipiului Cluj-Napoca,
UNTOLD isi asuma sa reamenajeze peste 60.000 de mp din Parcul central, investitie care se ridica la suma totala de peste 1 milion de lei. Aceste lucrari sunt schimbarea unor portiuni de gazon, suprainsamantare, toaletare vegetatie si amenajari peisagistice. Lucrarile au fost deja incepute, urmand a fi realizate pana la finele lunii august 2019.

De asemenea, cei de la UNTOLD vor cheltui pana la 370.000 lei pentru inlocuirea portiunilor de gazon afectate in urma festivalului cat si a altor zone din teren, afectate in urma exploatarii uzuale de peste an sau unde gazonul era deja bolnav.

Pe langa aceste investitii, organizatorii festivalului s-au alaturat participantilor care au donat 21.000 de lei pentru Spitalul de Copii din Cluj si au amplasat pana la finalul lunii iulie 16 aparate de aer conditionat, urmand ca pana la sfirsitul lunii august sa instaleze inca aproximativ 25 de aparate, in toate cladirile in care isi desfasoara activitatea spitalul. Investitia totala este evaluata la peste 30.000 euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.