Pianista Dana Ciocarlie si dirijorul francez Frédéric Chaslin in concert extraordinar pe scena Salii Radio

Primul concert al lunii martie aduce la Sala Radio Simfonia nr. 2 pentru pian si orchestra – The Age of Anxiety, creatie a marelui compozitor si dirijor american LEONARD BERNSTEIN. Vineri, 6 martie (19:00), partitura lui Bernstein va fi interpretata de Orchestra Nationala Radio, cu participarea a doi invitati speciali: dirijorul FRÉDÉRIC CHASLIN si pianista DANA CIOCÂRLIE.

Aplaudat în România în 2018 în cadrul Festivalului Internațional al Orchestrelor Radio ”RadiRo”, FRÉDÉRIC CHASLIN este un artist complex, plurivalent.Dirijor, pianist, compozitor şi scriitor, născut la Paris, a studiat la conservatorul din oraşul natal şi la Mozarteum din Salzburg, începând cariera dirijorală în 1989 ca asistent al lui Daniel Barenboim la Paris şi Bayreuth. Cea mai recentă creație a sa – opera Monte Cristo – compusă la cererea lui Placido Domingo pentru opera din Los Angeles se interpretează începând din 2019. 

Evenimentul va prilejui și reîntâlnirea publicului cu apreciata pianistă DANA CIOCÂRLIE, stabilită în Franța.În 2018, Dana Ciocârlie a făcut parte dintre cei trei finaliști nominalizați la „Victoriile Muzicii Clasice”/„Victoires de la Musique Classique” – premiu anual acordat în Franța pentru performanță în muzica clasică. Nominalizarea artistei s-a datorat proiectului pe care l-a inițiat în jurul Integralei pentru pian, ce poartă semnătura lui Robert Schumann.

In prima parte a concertului veti asculta Simfonia a 4-a creata de BEETHOVEN in 1806. Lucrarea a fost cantata prima oara in martie 1807 la resedinta prințului Lobkowitz si, un an mai tarziu, a avut loc premiera publica la Burgtheater – Viena. Ea a fost creata la rugamintea contelui Franz von Oppersdorf, care i-a propus lui Beethoven o suma considerabila pentru a compune o noua simfonie. 

Concertele pot fi ascultate în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe Internet, pe www.radioromaniacultural.ro și www.romania-muzical.ro. Biletele la concertele Orchestrelor şi Corurilor Radio sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro şi la Casa de bilete a Sălii Radio.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *