Profi a lansat raftul cu bunatati locale

 Primele produse dintr-un amplu program inițiat de Profi pentru susținerea producătorilor artizanali locali și-au făcut intrarea în magazinele rețelei. După târgul organizat de Profi la Apoș la sfârșitul lunii septembrie pentru a pune în evidență valoarea producătorilor locali și a le mări astfel șansa de a prezenta la nivel național roadele muncii lor, evenimentul marchează deschiderea efectivă a rețelei Profi pentru acest gen de produse.

“Noutatea pe care o lansăm astăzi, Raftul Bunătăților Locale, este o inițiativă prin care sprijinim producătorii alimentari artizanali căci aceștia sunt din ce în ce mai puțini și, ca să nu dispară, este nevoie urgentă să fie ajutați să vândă, să poată să trăiască,” a declarat Călin Costinaș, director general adjunct Profi. “Această acțiune nu are o miză economică pentru noi, este una de responsabilitate socială, menită să îi ajute să treacă peste actualele momente dificile.”

“Încurajăm producătorii artizanali locali să producă și să vândă în condiții de siguranță alimentară  bunătățile lor tradiționale pentru a le oferi clienților noștri gusturile cu care s-au obișnuit încă din copilărie,” afirmă Gaetan Pacton, directorul general Profi. “Începând de astăzi, în trei dintre magazinele noastre din cartierele clujene Mărăști, Zorilor și Grigorescu și-au făcut apariția produse alimentare artizanale din zonă și intenționăm ca, pe măsură ce identificăm producători locali apreciați și serioși, să extindem treptat sistemul și către alte mari orașe.”

La Raftul Bunătăților Locale vor fi expuse pentru vânzare alimente care să îmbogățească mesele clienților noștri cu produse tradiționale artizanale din această zonă, cu aromele și texturile lor specifice, atât de apreciate.  Pentru început, după ce au trecut printr-un un minuțios proces de selecție, un număr de peste 40 de producători locali sunt listați în magazinele Profi unde, în funcție de sezonalitate, vor fi prezenți cu lactate, produse din carne, legume conservate, murături, zacuscă, gemuri, siropuri, compoturi, ceaiuri, paste făinoase, ulei presat la rece, pâine și altele.

“Gustul produselor noastre, făcute așa cum am învățat de la părinți și bunici, îl știau până acum doar cei care veneau la noi la cabană sau la unul din micile magazine cu care colaborăm, sau care aflau de ele de pe internet” a declarat Sebastian Hosu, cunoscut în zonă pentru siropurile, dulcețurile, ceaiurile, zacusca și alte produse cu eticheta Cămara de la Munte. “Sunt mândru că ceea ce fac eu și ai mei are acum recunoașterea și sprijinul acestui mare lanț de magazine și totodată sunt bucuros deoarece cred că acest pas ne va spori vizibilitatea și accesibilitatea.”

Cu peste 1600 de magazine în mai bine de 760 de localități și circa 28000 de angajați, Profi este cea mai extinsă rețea de retail modern și cel mai mare angajator din România.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *