Rails Girls Bucuresti – Mai, 2014

Rail Girls Bucuresti 2014 – un eveniment in cadrul caruia 30 de fete vor invata sa dezvolte o aplicatie web cu ajutorul limbajului de programare Ruby on Rails. Workshopul va fi gratuit si este adresat incepatoarelor. Scopul: sa le incurajeze pe fete sa invete un limbaj de programare si sa-si creeze propria aplicație.

Participantele vor fi pregatite de catre traineri, programatori voluntari locali, iar modelul de invatare presupune ca un trainer sa asiste doua participante. Workshop-ul va avea loc in perioada 30-13 mai, va dura 12 ore si va avea loc la TechHub. Vor fi selectate 30 de femei pe baza unui formular online. Gasiti formularul: aici.

Inscrierile se fac pana pe 23 mai asa ca, daca sunteti interesate, ati face bine sa va grabiti. Fetele selectionate vor fi anuntate pe 25 mai.

Evenimentul va fi organizat de Girls Who Code Romania – o comunitate a fetelor pasionate de programare care a fost creata cu obiectivul de a oferi sustinere fetelor care vor sa invete un limbaj de programare sau intentioneaza sa isi imbunatateasca cunostintele in domeniu. Scopul lor final este acela de a incuraja tinerele din Romania sa aleaga o cariera in domeniul informaticii.

Ceilalti organizatori: Tech Lounge si Girls in Tech Romania cu ajutorul sponsorului principal 4PSA si al unor companii locale si internationale de top: Adobe Romania, 2Parale, GitHub, Mosaic Works, ColeStreet si TechHub Bucharest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *