Rezultate economice UNTOLD 2021

Organizatorii estimeaza ca din totalul participantilor (peste 265.000), 25% au fost din judetul Cluj, 15% din strainatate, iar restul de 60% venind din toata Romania. Si anul acesta, au fost prezenti participanti din peste 100 de tari ca Germania, Franta, Marea Britanie, Polonia, Ungaria, Italia, Israel si SUA pana la tari exotice cum ar fi Argentina, Japonia sau Brazilia. 

La o prima estimare, din cei peste 265.000 de participanti, cei 200.000 veniti din afara Clujului au cheltuit fiecare in medie, in cele patru zile, cel puțin 175 euro, pe cazare, transport, restaurante, terase, cumparaturi, vizite la muzee, etc. La un calcul simplu, acest lucru inseamna o infuzie de capital in comunitatea clujeana de peste 35 milioane euro. Acesti bani se vor regasi apoi in impozite si taxe locale, dar si in incasari pentru business-urile locale sau pentru oamenii care au profitat de numarul mare de turisti prezenti, punandu-si apartamentele sau casele la inchiriat.

Atenția organizatorilor UNTOLD asupra comunității, dar și a investițiilor în oraș continuă și după festival. Ca în fiecare an, organizatorii au pus rapid în practică un plan de acțiuni, menit să pună în valoare zona din centrul orașului unde își desfășoară activitatea festivalul. Astfel, organizatorii fac o investiție de 1,3 milioane RON în amenajarea spațiilor folosite în timpul festivalului. În Parcul Central aceste lucrări constau în schimbarea unor porțiuni de gazon, supraînsămânțare, recondiționare alei, podețe, rigole, bănci, toaletare vegetație și până la amenajări peisagistice. Și pe Cluj Arena, organizatorii UNTOLD derulează lucrări ample pentru înlocuirea întregului gazon, precum și a substraturilor care îl susțin. 

La nivel national sunt deja renumite campaniile BAC de 10, prin care toti cei care iau nota 10 la Bac, participa gratuit la UNTOLD, dar si campania BLOOD NETWORK. In acest an, campania de donare de sange, a fost prezenta in toate centrele de transfuzie din tara, precum si în 11 din cele mai mari orase din tara, prin caravana mobila. Rezultatele din acest an au fost extraordinare, sangele donat salvand sau urmand sa salveze peste 7000 de vieti.

Cea de-a șasea ediție a festivalului UNTOLD a avut loc în perioada 9-12 septembrie 2021 și a adus peste 200 de artiști, dintre care cei mai așteptați au fost David Guetta, Martin Garrix, DJ Snake, Steve Aoki, Afrojack, Tyga și The Script. Bugetul festivalului a depășit în 2021 suma de 16 milioane de EUR. Fanii festivalului se pot înregistra deja pe untold.com, pentru a fi primii care vor putea cumpăra abonamente la preț special pentru ediția din anul 2022. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *