Romanian Music Export

Romanian Music Export, primul program romanesc de promovare si de export muzical la nivel european, va avea o editie online pe 31 ianuarie 2021.

Romanian Music Export, primul program romanesc din zona antreprenoriala care isi asuma misiunea de promovare si de export muzical la nivel european, va lansa pe 31 ianuarie 2021 Romanian Music Export Online. Evenimentul este gandit cu un format de emisiune TV, ce va consta din panel-uri de discutie live si inregistrate cu speakeri romani si straini relevanti pentru industrie si showcase-uri de trupe romanesti.  

Romanian Music Export s-a dezvoltat pentru a fi un program promotional atat in identificarea si sustinerea artistilor romani la inceput de drum, cat si pentru a-i sprijini in cresterea carierei lor nationale si internationale. RME pune la dispozitie o scena pentru noi voci si talente, prin platforma care isi propune sa aduca laolalta artisti tineri, profesionisti ai industriei muzicale, directori de festival si public, avand credinta ca muzica este acel liant universal care uneste, vindeca si motiveaza. 

Editia online din 31 ianuarie este esentiala pentru continuarea programului Romanian Music Export si pentru a putea face posibila editia live offline din 2021, din cauza situatiei fara precedent create de pandemia de coronavirus, care a fortat anularea, amanarea sau reorientarea spre online a tuturor evenimentelor si activitatilor culturale. Platforma digitala RME este creata pentru artisti romani, in special cei in ascensiune, cu o nevoie vitala de indrumare si suport in timpul acestei perioade fara concerte si fara plati, avand o nevoie constanta de parteneri cu care sa discute posibile solutii pentru reconstructia carierelor lor in viitorul apropiat.

Evenimentul online va consta din 10 panel-uri  de discutii, printre care Can music help us thrive? / Muzica ne vindeca, Health & Safety post pandemic events reopening, Freelance musician or artist? Can it be done?,  Solutii ale industriei muzicale pentru redeschiderea vietii culturale, How do festival bookers choose newcomers for their line-up?, The future of clubs and small concert venues si Women in music industry.

Dintre speakeri fac parte Fruzsina Szép (Director, Superbloom Festival – Germania), Greg Parmley (Director International Live Music Conference & International Festival Forum, UK), Michal Kascak (Fondator / CEO – Pohoda festival, Slovacia), Christof Huber (Director, Yourope – European Festival Association Elvetia), Baris Basaran (Promoter / Head of Eastern & Central Europe – TEG / MJR – UK), , Lina Ugrinovska (International Booking /  Password Production, North Macedonia), reprezentanti ai festivalurilor europene Summerbreeze Open Air (Germania), Wide Days (Scotia), Nova Rock (Austria), dar si reprezentanti ai celor locale (ARTmania, Untold, Electric Castle, Summerwell, Jazz in the Park), ai Ministerului Culturii si cluburilor de evenimente din tara (Quantic, Rockstadt, Form Space, Club Control, Expirat), manageri de teatru si culturali, artisti romani si reprezentanti ai companiilor de booking si management. Intreg programul si invitatii pot fi consultati pe site-ul https://musicexport.ro/.

Trupele care vor sustine concerte in cadrul Romanian Music Export Online sunt: Lucifer – A Rock Opera, Balkan Taksim, Psihodrom, Blana Bomba, White Walls,  Dirty Shirt, Roadkillsoda, Gramofone, Jazzy Bit.
Evenimentul va fi transmis pe 31 ianuarie pe site-ul https://musicexport.ro/, dar si pe canalele de Facebook si de Youtube, vizionarea fiind gratuita pentru public.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *