Sambata Imperiului Rosu – un maraton de lecturi despre Rusia si dramele istoriei, la Radio Romania Cultural

Radio Romania Cultural ofera publicului, sambata, 9 aprilie, un maraton de noua ore de lecturi care isi propun o intelegere a istoriei de la Stalin si pana in zilele actualului conflict din Ucraina. Maratonul intitulat „Sambata Imperiului Rosu”, realizat in parteneriat cu Editura Corint, va incepe cu momentul instaurarii comunismului si va continua cu momente de referinta din trecutul Rusiei cum ar fi batalia de la Stalingrad, ascensiunea lui Vladimir Putin si opoziția lui Aleksei Navalnii, pana la Crimeea si noul Imperiu Rus.

“Istoria, așa cum nu se face la școală, a devenit o necesitate pentru înțelegerea vremurilor atât de tulburi pe care le trăim, cu atât mai mult cu cât tot ceea ce se întâmplă astăzi pare să aibă un corespondent în deceniile anterioare. Recomand acest maraton în special tinerilor al căror viitor poate depinde de abcesul istoric la care asistăm cu toții”, a declarat Radu Croitoru, managerul Radio România Cultural.

Realizatorii Radio România Cultural vor citi, sâmbătă, 9 aprilie, fragmente dintr-o serie de cărți apărute în colecția Corint Istorie. Maratonul „Sâmbăta Imperiului Roșu” va începe la ora 9,00 cu volumul ”Conversații cu Stalin” de Milovan Djilas, în lectura Ralucăi Rădulescu și se va încheia, la ora 17,00, cu fragmente din cartea ”Crimeea și Noul Imperiu Rus”, citite de Elena Vădăreanu.

Intregul program al maratonului realizat de Radio Romania Cultural, in parteneriat cu Editura Corint este urmatorul:

09:00:  ”Conversatii cu Stalin” – Milovan Djilas – Lectura: Raluca Radulescu

10:00: ”Beria. Mana dreapta a lui Stalin” – Amy Knight – Lectura: Cristi Marica

11:00: ”Stalin si poporul rus. Premisele instaurarii comunismului” –  George Onisoru – Lectura: George Gilea

12:00: ”In infernul de la Stalingrad” – Reinhold Busch – Lectura: Dana Pitrop

13:00: .,Agent dublu in razboiul rece”. Autobiografia lui Oleg Gordievski – Lectura: Adina Dragomir

14:00: ”Putin. Noul tar” – Steven Lee Myers – Lectura: Dan Vasiliu

15:00: ”Navalnii. Un democrat impotriva autoritarismului” – Jan Matti Dollbaum, Morvan Lallouet, Ben Noble – Lectura: Dan Vasiliu

17:00: ”Crimeea si Noul Imperiu Rus” – Agnia Grigas – Lectura: Elena Vladareanu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *