Spotul oficial TIFF 2020

Astazi a fost lansat spotul oficial TIFF 2020. Clujul se transform intr-un platou de filmare old fashion, populat de personaje seducatoare si aparitii neasteptate in campania de imagine a celei de-a 19-a editii a Festivalului International de Film Transilvania (31 iulie – 9 august 2020).

Scene antologice, inspirate din opera marelui cineast italian Federico Fellini, adaptate contextului actual si condimentate cu umor ardelenesc, recompun povestea regizorului aflat in pana de inspiratie din capodopera 8 ½, în spotul semnat de artistii romano-britanici Anton si Damian Groves.

Un omagiu adus unuia dintre cei mai influenți regizori din istorie, căruia TIFF îi dedică anul acesta  retrospectiva Close-up Federico Fellini, campania marchează într-o manieră inedită cei 100 de ani de la nașterea cineastului. Actorul Alec Secăreanu (God’s Own Country) este protagonistul spotului oficial, realizat în alb-negru, din care nu lipsesc paparazzi, preoți cu mască, mașini de epocă, personaje de carnaval și cadre spectaculoase surprinse deasupra orașului, într-o vertiginoasă mostră de distanțare socială. În posterul oficial al ediției, lansat în două variante (una exuberantă, alta melancolică), publicul o va recunoaște pe actrița Monica Bârlădeanu, într-o ipostază inconfundabilă, inspirată de celebra scenă din La dolce vita

O coproductie Libra Film și Studio Set, spotul oficial este scris si regizat de fratii Anton si Damian Groves, implicati pentru a aaptea oara in campania de imagine a festivalului. Filmarile au avut loc pe strazile orasului Cluj-Napoca, Tudor Panduru fiind directorul de imagine al spotului. Producatorul spotului editat de Bogdan Orcula este Bogdan Craciun, iar vocea ii apartine actorului Emilian Marnea. Autorul fotografiilor cu Monica Barladeanu, inspirate de scena celebra din La dolce vita,este Marius Maris (care a semnat si posterul editiei de majorat a TIFF-ului), iar vestimentatia Monicai a fost asigurata de Lena Criveanu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *