UNITED, initiativa care uneste binele din Romania

Organizatorii UNTOLD / NEVERSEA lanseaza UNITED #BineImpreuna – , o initiativa care uneste binele din Romania.

Interconectăm nevoile eroilor acestor zile cu posibilitățile și resursele oamenilor de bine, celor care vor să dea o mână de ajutor. Aducem speranță și punem sub lumina reflectoarelor toate inițiativele care fac bine, cu încrederea că împreună vom fi bine.

Inițiativa UNITED #BineImpreuna a început să se construiască odată cu apariția primelor confirmări COVID-19 în România, moment din care echipa UNTOLD a fost în contact direct cu toate autoritățile naționale și locale. Chiar din acel moment am anticipat că va fi nevoie de o coordonare națională a eforturilor, care să unească nevoile oamenilor din prima linie cu posibilitățile mediului privat din România.

Pentru a înțelege cum putem ajuta cel mai eficient, am lucrat la un plan alături de partenerii noștri din fiecare an, alături de noi parteneri care s-au alăturat și, bineînțeles, alături de instituțiile statului, atât la nivel național, cât și la nivel local (Cluj și Constanța). Situația a evoluat de la o zi la alta într-un mod galopant și pentru că nevoile celor din prima linie nu puteau aștepta, UNTOLD a instituit un fond propriu de 100.000 euro, din care s-au făcut diverse achiziții urgente, solicitate de autorități, urmând ca acest fond să crească odată cu alăturarea partenerilor comerciali ai inițiativei.

Iată cateva din actiunile derulate pana in prezent in cadrul initiativei UNITED #BineImpreuna:

  • 6 Tiruri cu echipamente UNTOLD și NEVERSEA trimise la construcția spitalului mobil din Constanța: 4.000 de metri pătrați de portafloor, 4.000 de metri pătrați de geotextile și 6 tunuri de lumină, din logistica festivalului Neversea si UNTOLD, au ajuns pe stadionul Faur din Constanța, pentru crearea spitalului mobil. Suntem mândri să știm că ringul nostru de dans din festival și-a găsit în acest moment o nouă destinație. Parteneri în acest demers sunt Industrial Access și VOS LOGISTICS. De asemenea, zona de triaj din Spitalul Județean Constanța beneficiază de corturile festivalului și linoleum.
  • Pentru Spitalele din Cluj am donat peste 12.000 de teste si consumabile aferente achiziționate cu sprijinul financiar al Cognizat SoftVision și BT. Pe lângă acestea, am răspuns la diverse nevoi punctuale precum măști chirurgicale, mănuși, dezinfectanți, pneuri/cauciucuri de rezervă pentru mașinile Smurd, etc. De asemenea, am contribuit cu dotarea tehnologică a centrului de comandă ISU.

Platforma UNITED #BineImpreuna își propune să adune la un loc mesaje optimiste, inițiativele de bine și solidaritatea tuturor românilor. Nu lipsesc nici datele la zi despre situația cazurilor de coronavirus în România, informațiile corecte, de exemple concrete și surse credibile. Un alt demers laudabil la care am aderat este platforma “Un Singur Cluj”.  UNTOLD împreună cu toți inițiatorii platformei din Cluj-Napoca, pot accelera și ajuta demersurile locale, punând la dispoziție toate resursele logistice de care dispune fiecare companie implicată.

     UNITED #BineImpreuna aduce împreună cele mai importante companii românești și multinaționale, cele mai mari trusturi de presă din România, precum și o comunitate formată din lideri de opinie, artiști și influenceri. Inițiativa United este realizată și în parteneriat cu Departamentul pentru Situații de Urgență, Fundația pentru SMURD și Ministerul Sănătății, Autoritatea pentru Digitalizarea României.

     Banca Transilvania, Code for Romania, ETi, Heraldist & Wondermarks, Industrial Access, Kaufland, KEPI Consult, KISS FM, MainStage The Agency, PRO TV, Roton Music, Neversea, ontheroof, Republica, Cognizat Softvision, UNTOLD, Un Singur Cluj și Vos Logistics sunt primii parteneri care s-au alăturat în această inițiativă de bine.

UNITED #BineImpreuna ii invită pe toti cei care doresc sa se alature initiativei sa faca parte din comunitate. Oricine crede ca poate ajuta sau oricine are nevoie de ajutor in aceasta perioada, se poate inscrie pe http://unitedromania.org. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.