unteatru cinematic – prima platforma VoD a unui teatru independent din Romania

Primul teatru din Romania care a transmis reprezentatii live din sala de spectacol anunta lansarea unei platforme online de VoD (video-on-demand) care va facilita accesul publicului din toata tara la productiile teatrale din portofoliul propriu. 

unteatru cinematic este o soluție de streaming dezvoltaaă de echipa Homemade Advertising, din dorința de susține continuitatea proiectului independent grav afectat de măsurile de distanțare impuse în contextul pandemic. Implicarea pro bono a agenției de publicitate în dezvoltarea unei formule reale de sprijin pentru sectorul independent vine ca o confirmare a lanțului de solidaritate generat de situația de criză în sectorul privat.

Noua platformă va oferi spectatorilor din întreaga țară posibilitatea de a achiziționa bilet la unul sau mai multe spectacole în sistem pay per view, dar și opțiunea de a urmări oricând producțiile online, în baza unui abonament lunar.

Primele spectacole disponibile pe unteatru cinematic vor fi cele difuzate in cadrul festivalului Zilele unteatru online. Pentru a urmari transmisiunile din perioada 4-13 septembrie, spectatorii sunt invitati sa isi creeze un cont de abonat pe cinematic.unteatru.ro, unde vor beneficia de 15 zile de gratuitate.

Pretul abonamentului lunar este de 9 euro, iar in baza acestuia, iubitorii de teatru vor avea acces nelimitat atat la premierele unteatru, cat si la productiile din arhivă. Spectatorii care isi doresc sa urmareasca doar transmisiunile din programul festivalului, vor putea întrerupe sau suspenda abonamentul oricand, fara costuri suplimentare.

,,2020 reprezintă o adevărată provocare pentru întreaga lume a teatrului, iar sectorul artistic independent este cel mai afectat de contextul actual. Propunerea partenerilor de la Homemade Advertising, de a ne ajuta cu implementarea oricărui proiect digital care ne-ar putea ajuta să supraviețuim în această perioadă, a venit într-un moment de răscruce. Au înțeles perfect nevoile noastre și ai venit cu cele mai bune soluții tehnice. Generozitatea lor și ideile generate în timpul discuțiilor noastre pe Zoom se concretizează astăzi într-o platformă care sperăm că va aduce spectacolele unteatru în cât mai multe case. E o premieră în lumea teatrului și o onoare pentru noi să deschidem această ușă. Povestea continuă și suntem recunoscători pentru asta.’’, spun regizorii Andrei și Andreea Grosu, fondatorii unteatru. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *