Facebook prezinta 20 de femei obisnuite care realizeaza lucruri extraordinare

De Ziua Internatională a Femeii, Facebook prezinta 20 de femei obisnuite care realizeaza lucruri extraordinare in regiunea EMEA. Este vorba de persoane care, prin intermediul platformei, aduc un impact pozitiv in comunitatile lor.

Atena Boca, fondatoarea „La Primul Bebe”, un grup care ajuta mame din toata Romania sa se cunoasca si prin intermediul aăruia au fost stransi 1,5 milioane de euro pentru renovarea unor maternitati din tara, este unul dintre liderii de comunitati recunoscut de Facebook.

În fiecare zi, în toată lumea, utilizatoarele aplicației Facebook se susțin reciproc prin evenimente și strângeri de fonduri, se cunosc prin intermediul grupurilor și al comunităților aflate într-o continuă creștere, reușesc să transforme idei de business în surse de venit și nu numai. Antreprenoarele învață de la modelele lor și, mai mult decât atât, devin la rândul lor modele: 70% dintre cele care dețin un astfel de business sunt mentori pentru alte femei.

Tehnologia a creat mai multe oportunități economice pentru femei, iar o dovadă pentru acest lucru este faptul că peste 81% dintre afacerile mici prezente pe Facebook și deținute de femei raportează creșteri datorită utilizării platformei. Mai mult, 60% dintre acțiunile destinate strângerii de fonduri sunt create de femei, iar membrii grupurilor fondate de acestea dezvoltă mai rapid o relație cu o semnificație importantă în viețile lor.

Comunitatea „La Primul Bebe” a inceput cu doar 10 membri, iar acum a ajuns la mai mult de 100.000 si 23 de grupuri locale, in toata Romania.

Despre cum a creat grupul de Facebook, Atena spune: „Am realizat că mulți dintre noi ne simțim singuri și nu avem în jur ”satul” care obișnuia să ajute la creșterea unui copil. Eu am creat acest sat”.

Cu ajutorul comunității sale, Atena a dotat maternitati din Romania cu incubatoare si a amenajat un etaj intreg din Magic Home, oferindu-le astfel sprijin si un plus de confort atat copiilor, cat si parintilor.

De asemenea, Atena este și primul roman inclus in programul „Facebook Community Leadership Program Residency and Fellowship”. Acesta se desfasoara pe parcursul unui an si sustine cei mai puternici lideri de comunitati din lume, pentru a-i ajuta sa isi realizeze viziunea, atat prin burse, dar mai ales prin training constant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *