Spam pe Facebook

In ultima vreme am tot vazut urmatorul mesaj circuland pe Facebook:

ATENTIE!!!!!!!!
Tocmai am primit un mesaj de pe un numar strain: +375 29 473 00 75 in care scrie “Am ceva important sa iti spun, suna-ma”. Am cautat informatii pe internet despre acest tip de numar (pentru ca nu imi era cunoscut), si am gasit ca este un numar fraudulos, care odata ce este apelat, nu va raspunde nimeni, va intra o casuta vocala care va taxa minim 30$.

Pe langa acest lucru, odata apelat acest numar, toate informatiile din telefon, mai ales cele Bancare, vor fi furate si cel mai probabil folosite spre golirea conturilor utilizatorilor acelui mobil.
Daca vreti, va recomand sa dati SHARE… Ar fi pacat ca cineva sa pateasca astfel de lucruri.

Serios? Chiar crede cineva mizeria asta? Mesajul respectiv imi aduce aminte de spamul acela in care aveai 7 ani de ghinion daca nu dadeai share. Sau de porcaria aia in care un copil bolnav de cancer primea nu stiu cati dolari daca dadeai like sau share la o poza oribila. Va rog eu, nu mai credeti in toate prostiile. Nu o sa primiti niciodata un mesaj la numarul respectiv. Si chiar daca ati primi, de ce naiba sa sunati la un numar din strainatate?

Si daca tot sunati, cum naiba credeti ca cineva poate sa va fure toate datele bancare printr-un singur apel? Nu numai spamul circula pe internet. Mai sunt si foarte multi prosti care il acompaniaza…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *