ADFR lanseaza micro-granturile pentru artistii independenti din industria cinematografica

Asociația Pentru Dezvoltarea Filmului Românesc (ADFR) vine in ajutorul artistilor independenti din industria cinematografica, afectati de starea de urgenta din Româaia pe fondul pandemiei COVID-19, lansand pe 10 aprilie o sesiune de acordare a micro-granturilor #ADFRSurvival, in valoare totala de 3000 de Euro.

Micro-granturile  #ADFRSurvival se adreseaza talentelor emergente (reprezentanti ai industriei cinematografice, cu varsta intre 23 si 35 ani, din departamentele imagine, regie, scenaristica, scenografie si costume) și actorilor independenti (actori cu varste intre 22 si 40 ani, care au avut cel putin o colaborare in cinema, in ultimele 12 luni). Pentru fiecare categorie se vor acorda cate trei micro-granturi a cate 500 Euro fiecare.

Pentru a putea beneficia de unul dintre granturile de suport financiar pentru persoane fizice propuse, aplicantii din categoriile enumerate mai sus (persoane fizice de cetatenie romana si liber-profesionisti fara un contract de munca pe perioadă determinata / nedeterminata) sunt invitati sa completeze formularul online accesibil aici –  https://bit.ly/FormularADFRSurvival –  si sa trimita un email la adresa office@romfilmdevelopment.org, cu titlul „Documente_ADFRSurvival_NumeComplet”, care sa cuprindă următoarele documente: scrisoare de intenție, CV, declarație pe proprie răspundere, completată, semnată și datată, precum și un link către showreel/ portofoliu (opțional pentru actori și scenariști).

Ghidul aplicatului este disponibil aici: https://bit.ly/GhidulAplicantuluiADFRSurvival

Mai multe detalii pe: https://romfilmdevelopment.org/ro/micro-granturileadfrsurvival/

Aplicațiile vor fi analizate de o echipă de evaluatori formată din Laura Mușat (fondator ADFR), Alexandra Safriuc (coordonator masterclass-uri ADFR & co-fondator / director artistic ShortsUP) și Iulia Popovici (critic de film & teatru / fondator Asociația Transsectorială a Independenților din Cultură) care vor lua în considerare informațiile oferite de documentele depuse, gradul de afectare a domeniului de activitate de către implementarea stării de urgență în România, măsura în care candidatul poate să își desfășoare activitatea prin telemuncă și urgența nevoii unei surse de venit. 

Evaluatorii vor contacta, la nevoie, aplicanții, pentru informații suplimentare. 

Beneficiarii vor fi anunțați pe data de 1.05.2020 prin email și pe pagina oficială de Facebook – ADFR. Micro-granturile vor fi acordate după semnarea unui contract, nu mai târziu de data de 15.05.2020.

No Responses to “ADFR lanseaza micro-granturile pentru artistii independenti din industria cinematografica”

Leave a Reply

Your email address will not be published.