Agata Trzebuchowska, protagonista filmului Ida, in juriul BIFF 2021

Regizoarea si scenarista Agata Trzebuchowska, actrita principala din filmul “Ida”, regizat de Pawel Pawlikowski, castigator al Premiului Oscar pentru Cel mai bun film strain, va lua parte la cea de XVII-a editie a Bucharest International Film Festival, care se va desfasura intre 3 – 12 septembrie 2021, in Bucuresti. Agata va fi membra a juriului competitiei oficiale de lungmetraj din cadrul festivalului si va sustine si masterclass-ul De la Actorie la Regie, pentru studenti si tineri profesionisti.

Acesta este al doilea masterclass anuntat in cadrul BIFF, dupa Spectrul povestii: un mod diferit de a privi dezvoltarea scenariului si regia de film, al carui tutor este Rafael Kapelinski (castigator al Ursului de Cristal la Berlinale 2017 pentru Butterfly Kisses), care se va desfasura pe 4 si 5 septembrie 2021 la ARCUB. De la Actorie la Regie va avea loc la Cinema Muzeul Taranului, in dupa-amiaza zilei de 8 septembrie.

Agata Trzebuchowska (n. 1992) a absolvit Universitatea din Varsovia si Scoala de Film Wajda. A fost protagonista filmului “Ida” regizat de Pawel Pawlikowski, film care a castigat nenumarate importante premii internationale, printre care si premiul Oscar pentru cel mai bun film strain. In acelasi timp, Agata a scris si regizat o lectura performativa intitulata “Alice on the Verge” in colaborare cu grupul de teatru feminist POLISH NOW. 

Primul sau scurtmetraj “Heat” (realizat impreuna cu Mateusz Pacewicz) a avut premiera la Festivalul de film Sundance in 2017 si a fost acceptat de festivaluri din intreaga lume. De asemenea, a creat si o drama experimentala de 30 de minute numita “Vacancy”, care a fost proiectata la mai multe festivaluri internationale. 

Masterclass-ul De la Actorie la Regie va avea loc in limba engleza iar participarea este gratuita in baza unui proces de selectie, in urma caruia vor fi admisi participantii. Masterclass-ul se va desfasura in perioada festivalului, are durata de o ora si jumatate iar cei interesati sa participe sunt rugati sa trimita un email / self tape de aproximativ un minut prin care sa motiveze participarea la masterclass. Materialele in limba engleza se vor trimite la mirona@biff.com.ro pana la data de 25 august 2021. Lista participantilor admisi va fi publicata cel tarziu la 31 august.

Leave a Reply

Your email address will not be published.