Alpin Film Festival 2021

ALPIN FILM FESTIVAL (AFF) – unicul eveniment cinematografic din Romania dedicat culturii si educatiei montane, revine in perioada 7-12 Septembrie cu o serie de proiectii, expozitii si competitii sportive organizate la Brasov, Predeal si Rasnov. Documentarul The Magnitude of All Things, realizat de multipremiata regizoare canadiana Jennifer Abbott, va deschide cea de-a 6-a editie a festivalului cu o proiectie speciala programata marti, pe 7 septembrie, de la ora 20:00.

Un semnal de alarma privind efectele devastatoare ale schimbarilor climatice, filmul va rula pe marele ecran, la Centrul Cultural Reduta din Brasov. Intreaga editie din acest an a festivalului va face parte din Forumul Oraselor Verzi – lista celor mai importante evenimente dedicate sustenabilitatii de mediu din Romania.

Accesul la Gala de deschidere AFF este liber, in limita locurilor disponibile si in baza unei rezervari.

Planeta arde, iar speranța nu ne va salva viețile. Fiecare dintre poveștile culese de regizoarea Jennifer Abbott din întreaga lume reprezintă viziuni personale și foarte actuale asupra acestui fenomen. Pornind de la durerea generată de dispariția surorii ei, după o luptă îndelungată cu o boală necruțătoare, cineasta creează o paralelă între suferința experimentată la nivel personal și starea de agonie în care se află astăzi planeta. Într-o manieră captivantă, documentarul The Magnitude of All Things încearcă să transmită omenirii un singur mesaj: este nevoie să acționăm la nivel colectiv pentru a stopa efectele devastatoare ale schimbărilor climatice.

Prezentat în 2020 la Vancouver International Film Festival, unde criticii l-au comparat cu An Inconvenient Truth (r. Davis Guggenheim) – documentarul dublu laureat la Oscaruri în 2007, The Magnitude of All Things explorează dimensiunea emoțională a crizei climatice, vizitând câteva dintre cele mai afectate zone de pe Glob. Acolo, schimbările climatice nu reprezintă o proiecție asupra viitorului îndepărtat, ci o realitate actuală și foarte agresivă, care inundă case, otrăvește cursurile de apă, incendiază păduri și distruge comunități.

Intreg programul festivalului isi propune sa atraga atenția asupra nevoilor urgente privind protejarea mediului si stoparea schimbarilor climatice. Calendarul complet al proiectiilor de film, expozitiilor de fotografie si evenimentelor sportive AFF.6 va fi disponibil in curand pe https://alpinfilmfestival.ro/.

Ca in fiecare an, la Alpin Film Festival cinefilii vor avea ocazia sa urmareasca zilnic, cu intrare libera, cele mai bune titluri internationale lansate in ultimul an si cele mai noi productii romanesti, ale caror proiectii vor fi gazduite de Cinema Astra, Centrul Cultural Reduta, Cinemateca Patria, Piata Brassai, Bastionul Tesatorilor, Piata Sfantul Ion si Centrul Multicultural al Universitatii Transilvania din Brasov. Cele mai apreciate filme despre munte ale anului vor fi premiate pe 11 septembrie, la Ceremonia de inchidere AFF.6.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *