And Then the Bear castiga Trofeul Animest 2020

And Then the Bearscurtmetrajul realizat de Agnès Patron, a castigat Trofeul Animest la cea de-a 15-a editie a Festivalului International de Film de Animatie, prima organizată in mediul online si accesibila publicului din intreaga tara.

Odata cu aceasta distinctie, scurtmetrajul se va inscrie automat pe lista lungă de nominalizari la premiul Oscar, votata de membrii Academiei Americane de Film. Animest este singurul festival de film din Romania care propune filme pentru Oscar, incepand din 2017.

Juriul categoriei scurtmetraj a fost format din producatoarea britanica Abigail Addison – directoarea Animate Projects, Wouter Jansen – distribuitor de filme de animatie din Olanda (tara invitata) si regizorul / producatorul Claudiu Mitcu, si a votat in unanimitate scurtmetrajul castigator, care i-a cucerit prin ,,stilul deosebit al animatiei si de atmosfera conturata puternic de sound design-ul impresionant’’.

Cineastii au apreciat si scurtmetrajul Mad in Xpain (r. Coke Riobóo), caruia i-au acordat o Mentiune speciala, fermecati de imaginea apocaliptica a Spaniei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *