Băiatul și stârcul, din 13 Decembrie în cinema

Legendarul autor de anime Hayao Miyazaki revine pe marile ecrane cu o poveste plină de farmec și imaginație: Băiatul și stârcul / The Boy and the Heron. Filmul va beneficia de un eveniment în avanpremieră în toate cinematografele din rețeaua Cinema City din 13 Decembrie și va rula în premieră de vineri, 15 Decembrie. 

La 10 ani după ce și-a anunțat retragerea, odată cu lansarea The Wind Rises, maestrul animației Hayao Miyazaki își reconfirmă pasiunea pentru arta animației, revenind pe marile ecrane cu o poveste captivantă ce conține elemente autobiografice și a cărei producție s-a întins pe parcursul a aproximativ șapte ani.

Băiatul și stârcul / The Boy and the Heron spune povestea uluitoare a lui Mahito, un băiat de 12 ani, plin de curiozitate și imaginație, care descoperă o lume misterioasă în adâncul unei păduri fermecate. Împreună cu ineditul său prieten, un stârc cu puteri magice, el se lansează într-o călătorie plină de aventuri, pentru a salva lumea lor și pentru a învăța lecții valoroase despre prietenie și curaj.

Distribuit de Independența Film și Bad Unicorn, Băiatul și stârcul / The Boy and the Heron va beneficia de un eveniment în avanpremieră în toate cinematografele din rețeaua Cinema City din România din 13 decembrie. 

Băiatul și stârcul / The Boy and the Heron este creat sub îndrumarea artistică a maestrului Hayao Miyazaki și produs de Studio Ghibli, recunoscut pentru animațiile sale remarcabile și influența semnificativă în lumea cinematografiei. Filmul continuă tradiția unică a lui Miyazaki de a îmbina tehnici tradiționale de animație cu o abordare contemporană, creând un univers vizual distins și fermecător. Joe Hisaishi, colaborator de cursă lungă al lui Miyazaki, cu care acesta a lucrat și la filme precum Ponyo, Spirited Away sau My Neighbor Totoro, este responsabil de coloana sonoră a filmului, care adaugă o dimensiune profund emoțională întregii povești.

Cu o filmografie impresionantă și un palmares în care se regăsește Premiul Oscar pentru Cel Mai Bun Film de Animație (pentru Spirited Away, singurul film de animație japonez care a obținut acest prestigios premiu), Hayao Miyazaki, în vârstă de 82 de ani, rămâne un nume de referință în lumea cinematografiei, iar munca sa continuă să inspire generații de cinefili și creatori de animații din întreaga lume.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *