Code Geass: Lelouch of the Rebellion (2006–2007)

Nu stiu exact cum s-a intamplat, dar in ultima vreme am devenit un mare fan al anime-urilor japoneze. “Anime (din cuvantul japonez アニメ anime, la randul lui o abreviere a cuvantului englez animation) reprezinta orice film de animatie produsa/originara in/din Japonia. La originea acestui gen stau benzile desenate japoneze numite manga.”

Banuiesc ca totul a inceput dupa ce am vizionat anime-ul Death Note (2006-2007). Death Note este genul de animatie de care nu te poti satura. A fost suficient sa vad un episod si nu m-am mai putut opri. In mai putin de 24 de ore am vazut 27 de episoade. Iubitorii de filme psihologice se vor indragosti instant de poveste. Si au si de ce. Moralitatea este supusa testului final in momentul in care un tanar primeste genul de putere care ii permite sa omoara pe oricine vrea atat timp cat are caietul unui zeu al mortii. Ce ai face daca ai avea o astfel de putere? Ai alege sa o folosesti?

Revenind la subiectul de astazi, va dati seama ca am cautat un alt anime imediat ce am terminat Death Note. Si nici nu a durat mult pana am dat de Code Geass: Lelouch of the Rebellion (2006–2007), o animatie incredibila, povestea unui tanar care, la fel ca in Death Note, primeste o putere incredibila prin care poate convinge pe oricine sa faca orice vrea el.

Contextul este destul de complicat: Imperiul Britannia a invadat si a cucerit Japonia folosind roboti giganti numiti Knightmares. Dupa cucerire, Japonia a fost redenumita Zona 11, iar locuitorii ei 11. Un cetean al Britanniei, Lelouch, ii promite prietenului lui japonez Suzaku ca, intr-o zi, va distruge Britannia. Cativa ani mai tarziu, Lelouch primeste genul de putere care l-ar putea ajuta sa-si indeplineasca visul. De aici, evident, incepe distractia.

 

No Responses to “Code Geass: Lelouch of the Rebellion (2006–2007)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *