Death Parade (2015)

Va plac filmele psihologice? Va plac anime-urile? Ati vazut Death Note (2006-2007) si v-a placut la nebunie? Daca ati raspuns “da” la toate aceste intrebari, atunci trebuie neaparat sa vedeti si Death Parade (2015). Cu toate ca nu este la fel de bun ca Death Note, povestea acestui anime merita atentia voastra, mai ales daca va pasioneaza genul psihologic/felul in care functioneaza mintea umana.

Povestea: Dupa moarte, doi oameni care se cunosc/au murit in acelasi timp ajung in Quindecim, un bar condus de un barman misterios pe nume Decim. Aici, cei doi sunt obligati sa joace un joc pe viata si pe moarte. De ce jocul este “pe viata si pe moarte”? Pentru ca cei doi nu isi mai aduc aminte mare lucru din viata lor si, cel mai important, nu isi dau seama ca au murit. De aici incepe distractia…

Regulile barului:
1. Barmanul nu are voie sa le spuna jucatorilor unde se afla.
2. Cei doi oameni trebuie sa joace un joc.
3. Jocul este ales la intamplare prin folosirea unei rulete.
4. Jocul este pe viata si pe moarte.
5. Nimeni nu poate pleca din bar pana cand jocul nu se termina.

Castigatorul ajunge in rai, pierzatorul se duce in iad. Asta depinde si jucatori, evident. Doua persoane bune se pot duce in rai. Doua persoane rele sunt asteptate in iad. Doar barmanul poate decide soarta lor.

No Responses to “Death Parade (2015)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *