Best of TIFF Weekend

Filme care au cucerit juriul si publicul la Festivalul International de Film Transilvania se vad weekend-ul acesta gratuit pe TIFF Unlimited. Producțiile premiate din Belgia si Uruguay, Belgica și La vida útil, iti vor reaminti de spiritul TIFF – cautari cinefile si descoperiri de neuitat.

Filmele vor fi accesibile gratuit doar la ora anutata, de pe teritoriul Romaniei, dupa care vor ramane disponibile pentru abonatii platformei.

Sambata, 25 aprilie, 17.00
Scurtmetraje românești 

  • Un cartuș de Kent și un pachet de cafea, r. Cristi Puiu (Ursul de Aur pentru scurtmetraj, Berlinale 2004)
  • Megatron, r. Marian Crișan (Palme d’Or pentru scurtmetraj, Cannes 2008)
  • Miss Sueño, r. Radu Potcoavă
  • Betoniera, r. Liviu Săndulescu

Sambata, 25 aprilie, 21.00
Belgica
Regia: Felix van Groeningen

Crazy Belgians! Un film ca un party uriaș, despre o viață de excese – alcool, droguri și sex – pe muzică excelentă a celor de la Soulwax, care au compus 16 melodii pentru trupele fictive din scenariu. Semnat de regizorul lui The Broken Circle Breakdown, filmul e inspirat de povestea reală a tatălui său, Jo van Groeningen, care a deschis faimosul bar Charlatan în orașul Ghent.

Filmul de închidere TIFF 2016. Premiul pentru regie, Sundance 2016
*Film recomandat de iQOS

Duminica, 26 aprilie, 21.00
La vida útil
Regia: Federico Veiroj

Dragoste de cinema, nostalgie și umor – un film emoționant despre cinefilie și despre un mod de viață care dispare sub ochii noștri. Bilete nu se prea vând, scaunele sunt uzate, proiectoarele sunt vechi, chiria e neplătită, așa că Cinemateca din Montevideo, de care Jorge se ocupă de 25 de ani, se închide. La 45 de ani, trebuie să se reinventeze. Dar poate că-l vor ajuta chiar filmele? 

Premiul Special al Juriului, TIFF 2011. 
*Film recomandat de iQOS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *