Bucharest Fashion Film Festival revine in format online

Cea de-a patra editie a Bucharest Fashion Film Festival, primul eveniment din Romania plasat la intersecția dintre fashion, film si advertising, se va desfasura in perioada 6-11 Noiembrie 2020, intr-un format exclusiv online.

El va avea loc pe site-ul festivalului, dar si pe platforma TIFF Unlimited. Documentarul Martin Margiela In His Own Words (2019), portretul unic al celui mai mare mit din istoria modei si The Disappearance of My Mother (2019), povestea captivanta a unei mame, top model international in anii ‘60 și muză pentru Salvador Dali și Andy Warhol, sunt primele titluri anuntate.

“Este foarte important pentru noi să transmitem conținut de calitate, dar în același timp să-l adaptăm într-o formă cât mai plăcută și accesibilă celor care ne urmăresc. Primul pas a fost dezvoltarea site-ului oficial al festivalului, care va include întreaga selecție de scurtmetraje și va avea în focus comunitatea din jurul evenimentului. Mai apoi, pentru lungmetraje, ne-am dorit să lucrăm cu o platformă de streaming deja existentă și am ales TIFF Unlimited. Am făcut asta pentru că ne-am dorit flexibilitate în ceea ce privește timpul de vizionare a filmelor“, a menționat Ioana Diaconu, co-fondatoare Bucharest Fashion Film Festival.

Primul lungmetraj din cadrul festivalului, Martin Margiela In His Own Words (2019), dezvăluie detalii despre viața și filosofia din spatele creațiilor iconice, rostite în premieră de însuși Martin Margiela. Timp de 20 de ani în care a condus propria casă de modă, Martin Margiela a rămas în anonimat, fără interviuri sau apariții în presă. 70 de piese cheie din colecțiile acestuia, incluse în retrospectiva din 2018 de la Musee Galliera din Paris, sunt prezentate prin voiceover-uri, alături de carnete de schițe din copilărie și obiecte personale.

Cel de-al doilea lungmetraj anunțat la BFFF 2020 este The Disappearance of My Mother (2019). Documentarul a fost prezentat în premieră mondială la Festivalul de Film de la Sundance și prezintă povestea Benedettei Barzini, top model al anilor ’60 și feministă radicală în anii ‘70, a luptat pentru drepturile și emanciparea femeilor. Ajunsă la vârsta de 75 de ani, Benedetta se străduiește să scape de asocierea cu lumea modei și să se retragă definitiv, dar determinarea fiului ei de a face un film despre ea provoacă o colaborare neașteptată între cei doi.

Programul Bucharest Fashion Film Festival va include in continuare sectiunea competitionala in cadrul careia sunt premiate cele mai bune filme de moda locale si internationale. De asemenea, nu vor lipsi filme cult, documentare despre personaje marcante din istoria modei si dezbateri sustinute de profesionisti din sfera locala si internationala. Lor li se adauga noi sectiuni, un podcast, dar si un masterclass despre cum va evolua industria filmului de moda.

No Responses to “Bucharest Fashion Film Festival revine in format online”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *