Bucharest International Dance Film Festival lanseaza apelul de inscrieri

BIDFF – Bucharest International Dance Film Festival, unica manifestare cinematografica din Romania dedicata filmelor de dans, deschide sesiunea de inscrieri pentru sectiunile competitionale de scurtmetraje ale celei de-a saptea editii, care va avea loc intre 1-5 Septembrie, la Bucuresti. Datele limita la care se pot trimite aplicatiile sunt 25 Iunie (normal) si 16 Iulie (tarziu).

Prin tema „Potential Worlds”, cea de-a șaptea ediție a BIDFF invită artiștii și spectatorii să-și imagineze arta viitorului ca un ecosistem dinamic care încorporează noi elemente și mutații. Începând cu acest an, festivalul își extinde direcția de programare prezentând lucrări hibride futuristice și caută să prezinte lucrări cinematografice provocatoare care chestionează relația dintre manifestările artistice și procesul rapid de digitizare.  Viziunea curatorială a BIDFF își propune să descifreze, modeleze, transforme sau revoluționeze aceste concepte. BIDFF este o platformă pentru filme inedite care folosesc mișcarea că principalul lor limbaj și corpul ca principalul lor subiect.

BIDFF încurajează sincretismul și dialogul dintre mișcare și diversele forme de cinema și artă vizuală, de la cele mai tradiționale la cele experimentale și lucrări VR. Pe lângă proiecțiile de film, festivalul va include și mese rotunde, expoziții, prezentări publice și laboratoare de producție de film.

Pot fi inscrise scurtmetraje de dans live action sau animatie, in orice gen: fictiune, documentar sau experimental, produse in ultimii doi ani, care nu depasesc 20 de minute in lungime si au o calitate minima Full HD (1080p).

Inscrierea filmelor se face prin intermediul Film Freeway. .

Fiecare regizor poate inscrie maximum 2 filme in competitie. Toti cei interesati sunt rugati sa verifice taxele aferente categoriei si deadline-urilor inainte de a transmite aplicatia. Aplicantii vor primi raspunsul referitor la selectia filmului inscrie pana pe 1 August 2020. 

BIDFF ofera premii in valoare de 1500 de euro pentru Cel mai bun film international si Cel mai bun film romanesc. 

Intrarea la toate evenimentele festivalului va fi libera, mai putin atelierele care necesita inscriere in prealabil.

Detalii pe site-ul oficial:  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *