„Camp de maci” – premiera mondiala

Drama „Camp de maci / Poppy Field”, in regia lui Eugen Jebeleanu, va fi prezentata in premiera mondiala la cea de-a 24-a editie a Festivalului International Tallinn Black Nights (PÖFF), din perioada 13 – 29 Noiembrie 2020.

Filmul a fost selectat in categoria First Feature Competition, competitie dedicata filmelor de debut si va concura pentru Best Film Award (Premiul pentru cel mai bun film) si Jury Special Prize (Premiul special al juriului).

Realizat după un scenariu de Ioana Moraru, filmul prezintă o zi din viața lui Cristi (Conrad Mericoffer), un tânăr jandarm din București. În timpul unei vizite scurte a lui Hadi (Radouan Leflahi), bărbatul cu care are o relație la distanță, Cristi și colegii lui participă la o intervenție într-un cinematograf din centru, unde o serie de protestatari sabotează proiecția unui film LGBTQ+. În mijlocul scandalului din cinema, o relație pasageră din trecut cu un alt bărbat revine în prezent, amenințându-i stabilitatea profesională și personală.

„Câmp de maci/Poppy Field” este plasat în contextul României contemporane și este inspirat de evenimentele din 2013 și 2018, atunci când o serie de proiecții de filme cu tematică LGBTQ+ au fost întrerupte de reprezentanții unor grupări conservatoare, necesitând și intervenția jandarmeriei. „În povestea noastră, un film este oprit din cauza subiectului abordat, eveniment care a avut loc într-o sală de cinema din București. Astăzi, cinematografele din întreaga lume sunt în pericol de a fi închise din cauza crizei sanitare și, în aceste momente, trebuie să arătăm mai mult ca oricând că suntem responsabili pentru ceea ce propunem publicului. Este de o importanță majoră să aducem în sălile de cinema filme care să trezească spiritul civic al spectatorilor, să pună întrebări, să deschidă orizonturi și să emoționeze”, a adăugat Eugen.

Din distributie mai fac parte Alexandru Potocean, Cendana Trifan, Ionut Niculae, Alex Calin, Rolando Matsangos si George Pistereanu. Filmul este produs de Velvet Moraru, imaginea este semnata de Marius Panduru, montajul de Catalin Cristutiu, sunetul de Alex Dragomir, iar scenografia si costumele de Velica Panduru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *