„CASA CU PAPUSI” – de ieri in cinematografe

Debutul in regie al directorului de imagine Tudor Platon, documentarul „Casa cu papusi”/ „House of Dolls”, castigator al Trofeului „Ceau Cinema!” Timisoara, va avea premiera pe marile ecrane in acest weekend.

Filmul, produs de microFilm și Film Cartel, va rula la Bucuresti (Happy Cinema, Cinema Europa, Cinema Union, Cinema Muzeul Taranului), Bistrita (Centrul Cultural Dacia), Barlad (Cityplex Victoria), Botosani (Happy Cinema), Cluj-Napoca (Cinema Victoria, Cinema Arta), Craiova (Cinema Patria), Focsani (Happy Cinema, Sala Balada), Odobesti (Casa de Cultura), Piatra Neamt (Cinema „Mon Amour”), Sibiu (Cinema Arta), Tâagu Mures (Cinema Arta), Toplita (Cinema Calimani). 

Proiectii de gala in prezenta echipei sunt programate la: Focsani (Happy Cinema – sambata, 25 septembrie, ora 19:30), Botosani (Happy Cinema – duminica, 26 septembrie, ora 19:30). 

Pe 1 octombrie, „Casa cu papusi” va putea fi vizionat la Cinema Ateneu din Iasi, de la ora 18:00, iar pe 4 octombrie, de la ora 18:30, la Cinema Elvire Popesco din Bucuresti

Departe de bărbați și de lumea dezlănțuită, Cica, Nana și prietenele lor se izolează voluntar într-o vilă de pe Valea Oltului. Împreună, împletesc pofta de viață cu amintirile, melancolia cu veselia, bârfele cu bancurile. Totul pentru a întreține iluzia că pentru ele timpul nu a trecut și că sunt aceleași fete tinere, frumoase și îndrăgostite din urmă cu 50 de ani.

Despre debutul său în regie, Tudor Platon declară: „Mereu mi-a plăcut să-i înregistrez pe cei apropiați, în special pe cei din familie. Simt că, prin intermediul unui aparat de înregistrat imagini sau sunet, ei îmi dau voie să mă bag în sufletul lor, iar mie îmi place acolo. Bănuiesc că are de-a face cu ceva din copilărie, ceva ce mi-a rămas sau din contră, am pierdut și încerc să-l recapăt; nici eu nu știu. Din același instinct am ajuns să îmi filmez și bunica, pe Cica, împreună cu prietenele ei, în timpul vacanței lor anuale la munte.” 

„Casa cu papusi” le are in distribuție pe Viorica Craciun, Ileana Craciun, Elena Laslu, Ana-Maria Bondar, Aura Chindea. Tudor Platon semneaza regia, scenariul si imaginea, montajul a fost realizat de Natalia Volohova Deliu, iar de sunet s-a ocupat Stefan Azaharioaie.
Producatori: Carla Fotea, Ada Solomon, Tudor Platon, Alexandru Solomon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *