Castigatorii BIEFF 2020

Cea de-a 10-a editie a Festivalului International de Film Experimental Bucuresti BIEFF, prima din istoria evenimentului organizata intr-o formula hibrid, online si offline, s-a incheiat duminica, pe 29 Noiembrie.

They parlaient idéale, in regia lui Laure Prouvost a castigat Marele Premiu BIEFF.

Bab Sebta, filmul care ,,ofera o sectiune transversala virtuala a manevrelor zilnice la vama dinspre Ceuta, o enclava spaniola pe sol marocan’’, i-a adus artistei Randa Maroufi Premiul pentru Cea mai buna Regie.

A demonstration (r. Sasha Litvintseva, Beny Wagner) a impresionat membrii juriului ,,printr-o abordare sensibila si splendida, uneori apropiata de o transă cinematografica’’ si a fost recompensat cu Premiul pentru Concept vizual. 

Doua Mentiuni speciale au fost acordate la aceasta editie de catre cele trei cineaste invitate sa jurizeze scurtmetrajele din Competitia Internationala. La finalul festivalului, acestea s-au declarat ,,indragostite de atat de multe filme’’, incat s-ar fi bucurat sa poata oferi si mai multe premii’’. 

New Acid (r. Basim Magdy) prezinta o realitate alternativa, in care ,,animalele salbatice schimba mesaje nevrotice si apeleaza la interactiunile comune, dar nefiresti, pe care internetul le scoate din oameni’’, obtinand ,,cu resurse minime o abundenta de umor caustic’’. 

La fel de apreciata a fost si producția franceza At the entrance of the night (r. Anton Bialas), ,,o calatorie lirica, emotionanta si totodata politica, ce ne permite sa empatizam cu persoanele de pe ecran fara să le nege existenta autonoma’’. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *