”Copilul-problema”, copilul-minune al cinematografiei europene

Copilul-problema / Systemsprenger (GE) / System Crasher (intl) este filmul de debut al regizoarei Nora Fingscheidt si a avut premiera mondiala la Festivalul International de Film de la Berlin, unde a fost premiat cu Ursul de Argint – Premiul Alfred Bauer pentru invoatie in cinematografie.

Zece luni mai tarziu, filmul aduna peste 30 de nominalizari si premii in festivaluri internationale importante, este nominalizat la European Film Awards (Oscarurile Europene) pentru Cel mai bun film si Cea mai buna actrita in rol principal (Helena Zengel).

Membrii Academiei Europene de Film au ales System Crasher ca fiind filmul cu Cea mai buna coloana sonora a anului, a fost desemnat Propunerea Germaniei la Premiile Oscar iar  in tara de origine a depasit, la nici o luna de la lansare, 500,000 de spectatori.

În Romania ”Copilul-problema” a rulat in avanpremiera in competitia TIFF 2019, unde, in urma votului spectatorilor, a primit Premiul Publicului. La Bucuresti a fost prezentat in avanpremiera in cadrul Zilelor Filmului German in doua proiectii, ambele sold-out.

Din 6 Decembrie, ”Copilul-problema” va rula si in cinematografele din tara.

La nouă ani, Benni este deja ceea ce asistenţii sociali numesc un “copil-problemă” şi este clar că nu are de gând să se schimbe. Pentru că Benni are un singur ţel: să ajungă acasă, la mama ei! Angajații de la protecţia copilului încearcă din răsputeri să găsească un cămin stabil pentru Benni. Așa ajung la  Micha, un psiholog specializat în management-ul agresivităţii, care o însoţește pe Benni la şcoală.O rază de speranţă îşi face apariţia. 

Va reuşi Micha acolo unde toţi ceilalţi au eşuat? Va primi Benni atenția și afecțiunea celor din jur?

No Responses to “”Copilul-problema”, copilul-minune al cinematografiei europene”

Leave a Reply

Your email address will not be published.