Documentarul “Acasa” a castigat Marele Premiu la DOK.fest Munchen

„Acasa”/ „Acasa, My Home”, filmul de debut al regizorului Radu Ciorniciuc, care spune povestea familiei care a trait timp de 20 de ani in salbaticia din Delta Vacaresti, pana cand locul a capatat statutul de zona protejata, a castigat Marele Premiu al DOK.fest Munchen (VIKTOR Main Competition DOK.international).

Radu Ciorniciuc (regizor și co-director de imagine), Lina Vdovîi (scenarist) și Mircea Topoleanu (co-director de imagine) au urmărit și documentat vreme de patru ani experiențele familiei Enache: de la o viață în completă armonie cu natura, în Delta Văcărești, la traiul plin de provocări din jungla urbană a capitalei, după ce spațiul care le-a fost casă a devenit arie naturală protejată – Parcul Natural Văcărești. Filmul spune povestea provocărilor pe care membrii familiei Enache le-au înfruntat împreună.

În același timp, beneficiind de ajutorul unor voluntari inimoși și al unor organizații umanitare, echipa filmului a desfășurat un proiect social menit să le ofere membrilor familiei Enache acces la educație și sănătate. 

Documentarul a avut premiera mondiala in cadrul celei de-a de-a 42-a editii a Sundance Film Festival (care a avut loc in perioada 23 ianuarie – 2 februarie 2020), unde a castigat Premiul Special al Juriului pentru Imagine in sectiunea World Cinema Documentary. 

Filmul s-a bucurat de selectii si invitatii in peste 20 de festivaluri internationale, printre care: CPH.Dox (desfasurat online in perioada 18-29 martie), Vilnius IFF (desfasurat online între 19 martie – 2 aprilie), DocAviv Israel, ZagrebDox, Hong Kong IFF (amanate), Crossing Europe, One World Prague, Movies That Matter, Cartagena FF, Oslo Pix si Sydney FF (anulate).

No Responses to “Documentarul “Acasa” a castigat Marele Premiu la DOK.fest Munchen”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *