Filmul „Caini”, elogiat in marile publicatii din Franta

Lansat in cinematografele din Franta pe 28 septembrie, la o saptamana dupa premiera din Romania, filmul Caini este elogiat in marile publicatii din Franta. Cotidienele franceze Le Figaro, Libération sau Nouvel Observateur, reviste precum Paris Match si Time Out recomanda filmul ca una dintre cele mai importante lansari ale saptamanii.

„Câini nu e nici mai mult nici mai puțin decât un western contemporan care transpune pe ecran arhetipuri comportamentale – un bărbat onest, bandiţi, și, între cele două tabere, un șerif. Doar că aici nu e vorba de Arkansas (ca în Shotgun Stories, primul film al lui Jeff Nichols) sau de Texas (ca în No Country for Old Men al fraților Coen), ci de o Românie profundă care face Bucureștiul să pară un Xanadu hedonist”, scrie Libération, remarcând imaginea superbă a lui Andrei Butică și rolul excelent al actorului Gheorghe Visu.

„Un neo-western care-ți taie răsuflarea”, titrează Time Out Paris și continuă: „Categoric, Noul Cinema Românesc e încă în picioare! După Corneliu Porumboiu, Cristi Puiu sau Cristian Mungiu, noua senzație a cinema-ului din Estul Europei se numește Bogdan Mirică. Mai orientat decât predecesorii săi către cinema-ul de gen, Mirică face dovada unei stăpâniri impecabile a regiei și a unui simț profund al tensiunii narative. O adevărată descoperire”.

Le Figaro scrie că „o Europă nebună clocotește în acest debut foarte promițător”. „Câini provoacă angoasă, cu tot ce are ea mai primitiv, și – de altfel – totul în film e primitiv, începând cu personajele, care par conduse doar de propriile impulsuri. Dar, pentru a produce impresia asta, sunt necesare o mare măiestrie și cunoașterea perfectă a artei cinematografice. Ceea ce ne face să ne punem speranțe mari în acest regizor de 38 de ani”, apreciază Le Nouvel Observateur.

Nu uitati ca filmul ruleaza in cinematografele din Romania din 23 Septembrie. In Brasov il puteti urmari la Cinema One sau in aceasta seara la Cinemateca Patria.

Povestea filmului:

Acțiunea este plasată în apropierea graniței cu Ucraina. Roman, un tânăr de la oraș, ajunge într-un sat izolat din Dobrogea, unde are de gând să vândă pământul moștenit de la bunicul său care a murit cu câteva luni în urmă. În timp ce face demersurile pentru vânzarea moșiei, Roman devine, treptat, martorul unor evenimente bizare. O senzație generală de amenințare plutește în aer.

caini-2016

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *