Filmul romanesc de animatie “Merge si-asa” va rula in Brasov

Un film de animatie romanesc, “Merge si-asa”, in regia lui Valentin Urziceanu, va rula din 3 Iunie pe ecranele a peste 65 de cinematografe din 41 de orase din Romania, iar in Brasov se va vedea la Cinema City si Cinema One. Lungmetrajul intentioneaza sa deschida un dialog despre diversitate, acceptare si convergenta dintre o serie de culturi si nationalitati de pe teritoriul Europei. 

Publicul va putea vedea filmul in avanpremiera incepand cu 1 iunie. Detalii despre film si program se gasesc pe site: https://mergesiasafilm.ro/

„Merge si-asa”, distribuit de catre Mokra Productions, imbina atat doua tehnici (animatie si live action) cat si doua planuri de actiune, cel in care o mana de oameni dintr-o echipa creativa analizeaza filmul de animatie pe care il are in lucru si un plan in care se deruleaza chiar povestea din filmul respectiv. 

O satira despre film, muzica si viata. Giani este un baiat de etnie roma care viseaza sa ajunga un mare chitarist, inspirat de modelul sau, Django Reinhardt, celebrul artist care a dezvoltat Jazz-ul Manouche. In Europa sfasiata de cel de-al Doilea Razboi Mondial, el calatoreste din Bucuresti in Paris pe jos, iar pe drum are sansa sa asculte melodii traditionale ale diverselor natii europene, pe care le distileaza intr-un stil propriu. Filmul penduleaza intre povestea lui Giani si drama echipei de creatie in fata constrangerilor din viata reala. Asemeni unui Deus ex machina, managerul proiectului va transforma finalul intr-unul fericit, ca in povesti.

Merge si-asa” va putea fi vazut in Bucuresti: Cinema City AFI Cotroceni, Cinema City Sun Plaza, Cinema City Mega Mall, Cinema City Park Lake, Cineplexx Baneasa, Cineplexx Titan, Hollywood Multiplex, Happy Cinema, Cinema Muzeul Taranului, Cinema Elvire Popesco, Cinema Union), dar si din tara, in Adjud (Casa de Cultura), Alba Iulia (Inspire Cinema), Bistrita (Happy Cinema si Centrul Cultural Dacia), Borsa (Centrul Cultural), Brasov (Cinema City si Cinema One), Caransebes (Cinema Luna 3D), Cluj (Cinema City Iulius, Cinema City Polus, Cinema Victoria, Cinema Arta), Craiova (Inspire Cinema), Focsani (Casa de Cultura si Cinema Balada), Fagaras (Casa de cultura), Galati (Cinema City si Cinema 3D), Iasi (Cinema City si Cinema Ateneu), Lugoj (Cinema Bela Lugosi), Marasesti (Casa de Cultura), Miercurea Ciuc (Cinema 3D), Odobesti (Casa de Cultura), Oravita (Cinema 3D), Otelu Rosu (Cinema Luna 3D), Petrosani (Cinema 3D Serban Ionescu), Pitesti (Cinema City si Cinema Trivale), Resita (Cinema Dacia), Satu Mare (Cineplexx si Cinema One), Sibiu (Cineplexx si Cinema Ion Besoiu), Sinaia (Cinema Carpati), Targu Mures (Cinema City si Cineplexx), Vulcan (Cinema Luceafarul) si in reteaua Cinema City din Arad, Bacau, Baia Mare, Braila, Buzau, Constanta, Deva, Drobeta Turnu Severin, Piatra Neamt, Ploiesti, Ramnicu Valcea, Suceava, Targu Jiu si Timisoara.

“Filmul vorbeste despre aventura, despre rezilienta, despre incercarea de a-l ajuta pe cel de langa tine cu riscul propriei vieti, despre comunitate si, pana la urma, despre ambitia unui tanar. Un spectator de orice varsta are, zic eu, disponibilitatea sa rezoneze cu o poveste initiatica. Umorul filmului prinde si la publicul adult, dat fiind faptul ca se bazeaza, deseori, pe recontextualizarea unor replici celebre ale cinema-ului. In plus, tipologiile personajelor sunt foarte diverse, la fel si varstele lor, asa incat multi dintre noi ne-am putea regasi.”, povesteste regizorul si scenaristul filmului, Valentin Urziceanu. 

Animatia are ca producator ABI Fundatie iar muzica originala este semnata de Stian Vågen Nielsen (Norvegia) si Radu Captari (Romania). Din distributie fac parte, printre altii, actorii Florin Mititelu, Ioana Calota, Ion Kivu, George Ioan Fodor, Daniela Ionita, Adrian Dima, Kristina Cepraga si Irina Ungureanu.

Film realizat cu sprijinul CENTRULUI NATIONAL AL CINEMATOGRAFIEI, OMD ROMANIA, PUBLICIS GROUPE MEDIA BUCHAREST.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *