Filmul SCARA intra in cinematografe din 15 Octombrie

SCARA urmareste parcursul unui tanar venit din provincie la Bucuresti, unde devine unul dintre cei mai talentati actori ai generatiei sale, un star al anilor ’80, iar apoi o figura marcanta a evenimentelor din jurul Revolutiei si Mineriadei. Inspirat din fapte reale, filmul este construit pe mai multe planuri si surprinde perfect o epoca: viata in teatrele bucurestene si magia din jurul unui spectacol legendar (Karamazovii, de la Teatrul Nottara), demolarile bisericilor de catre comunisti sau zbuciumul interior al personajului principal, un rebel tot mai constrans de regim.

Distributia numara peste 80 de personaje si este completată de actori tineri ca Voica Oltean, Ana Maria Guran, Ada Gales sau Ioana Bugarin, dar si de actori consacrati: Horatiu Malaele, Valentin Teodosiu, Ioana Craciunescu, Nicodim Ungureanu, Ion Andrei Ionescu, Magda Catone sau Dragos Galgoțiu (regizor de teatru aflat la debut ca actor in lungmetraj).

Regizorul Vlad Păunescu dedică acest film tuturor făcătorilor de spectacole:
„Am trăit și eu și soția mea Oana Păunescu (care semnează costumele filmului) printre actori, regizori, creatori de teatru, film sau artă. Dorința mea a fost să le dedicăm lor acest film. Le mulțumesc că există, pentru că fără ei nu aș fi existat nici eu, nici soția mea. Am ales să spun această poveste pentru că face parte din trecutul meu, am trăit acele vremuri, alături de oamenii a căror destine am încercat să le transpun acum pe ecran. Cred că este o istorie importantă, care trebuie știută mai ales de tinerii născuți după Revoluție, ca să nu se mai repete”. 

Scenariul filmului este semnat de Vlad Paunescu si Constantin Chelba , scenografia de Sorin Dima, iar costumele de Oana Paunescu. Operatorul filmului este Alex Sterian, iar montajul le apartine Corinei Stavila si lui Mihai Cosmin Popa.

SCARA a avut proiectii sold-out la TIFF și la TIFF Oradea, iar din 15 octombrie va putea fi vizionat in cinematografele din toata tara. Programul proiectiilor va fi anuntat pe pagina de Facebook a filmului, dar si pe pagina de Instagram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *