HOLY FATHER, din 13 mai pe HBO GO

Holy Father, documentarul regizat de Andrei Dascalescu, a avut premiera la HBO și pe HBO GO pe 13 mai. Filmul va fi disponibil pe platformele HBO din toata Europa: HBO GO (Europa Centrala si de Est), HBO Nordic (Tarile Nordice), HBO España (Spania), HBO Portugal (Portugalia).

Cel de-al treilea documentar semnat de Andrei vorbeste despre familie, relatia autorului cu tatal sau, calugar, si cu iubita lui cu care urmeaza sa aiba un copil, despre fricile si bucuriile interiorizate, comune unei generatii.

„Tatăl meu ne-a părăsit pe mine și pe sora mea când aveam șase ani. După o perioadă, a devenit călugăr. Când am aflat că urmează să devin și eu tată, am căutat să înțeleg cum aș putea fi un părinte bun pentru fetița mea. Am construit filmul în jurul întâlnirii cu tatăl meu, pe care am simțit că am curajul să-l reîntâlnesc cu acest pretext, în speranța de a ne cunoaște, de a ne înțelege reciproc mai bine, de a clarifica aspecte din trecut. Mi-am dorit să înțeleg decizia lui de a părăsi familia și toate lucrurile lumești, pentru Dumnezeu. Am dat peste multe îndoieli, peste ziduri greu de dărâmat, pe care ambii le-am ridicat în timp. Dar știam că, indiferent ce se va întâmpla, nu voiam să încalc promisiunea pe care i-am făcut-o fiicei mele, aceea de a face cu adevărat tot posibilul pentru a deveni un tată bun.”, spune regizorul Andrei Dăscălescu.

Documentarul Holy Father a fost apreciat in cadrul mai multor festivaluri de film, printre care Sarajevo Film Festival – Special Jury Prize (2020), MakeDox Creative Documentary Film Festival (2020), Astra Film Festival – Audience Award (2020), Les Films de Cannes à Bucarest – Avanpremierele Toamnei (2020), Tallinn Black Nights Film Festival (2020), Trieste Film Festival (2021), goEast Film Festival (2021), Zagreb Dox (2021).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *