Spider Forest (2004)

Se pare ca asiaticii (coreenii in special) au un adevarat talent cand vine vorba de filme psihologice/mystery. Americanii ar trebui sa vada productii ca I Saw the Devil (2010), Confessions (2010), A Tale of Two Sisters (2003) sau Oldboy (2003) si sa faca o comparatie cu tentativele de filme pe care le-au lansat ei in ultimii ani. Poate asa ar intelege si minitile luminate de acolo ce inseamna sa ignori sfantul dolar si sa te concentrezi pe lucruri cu adevarat importante cand vine vorba de producerea unui film: creativitate, poveste noua si interesanta, actori talentati, fara prea multe efecte speciale, fara remake-uri/sequel-uri/prequel-uri.

Spider Forest (2004) este genul de film psihologic pe care pasionatii genului o sa il iubeasca. Filmul s-ar putea sa vi se para putin plictisor dar, credeti-ma pe cuvant, este extrem de interesant. Povestea o sa se joace cu mintea voastra in fel si chip si o sa va chinuiti pana la final ca sa o intelegeti. Si s-ar putea sa stati mult timp dupa ce se termina Spider Forest (2014) ca sa “prindeti” toate substraturile lui. Un film cu adevarat unic! Nu cred ca aveti sanse sa ma intalniti ceva aseamnator in viitorul apropiat.

Povestea: Un barbat, Kang Min, se trezeste intr-o padure si descopera corpurile mutilate a unor colegi de munca. Imediat dupa aceasta descoperire, barbatul aude un zgomot si vede o persoana in intuneric. Crezand ca a vazut ucigasul, Kang Min il urmareste, dar este atacat de catre acesta si lasat sa moara. Cateva ore mai tarziu, Kang se trezeste din nou si incearca sa fuga din padure. Numai ca ajunge intr-un tunel si este lovit de o masina. Cu putin noroc, scapa si din aceasta incercare si ajunge intr-un spital, loc in care incearca sa isi aminteasca ce s-a intamplat. Da, stiu… Cat ghinion poti sa ai?

De aici incepe partea interesanta, pentru ca o sa aveti parte de tot felul de amintiri ale lui Kang care o sa complice si mai mult povestea pe care tocmai v-am spus-o. Cine este criminalul colegilor lui? De ce i-a omorat? De ce era Kang in padure? Va reusi politia sa il prinda? Ramane sa aflati singuri…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *