The Babadook (2014)

Cred ca The Babadook (2014) este primul horror in care am tinut cu personajul rau/monstrul din dulap. Ati intalnit vreodata un copil atat de enervant si de stupid incat sa va doriti sa il bantuie cineva sau ceva? Ei bine, acest film este practic o indeplinire a acelei dorinte. Baiatul din film este absolut insuportabil si, pentru prima data de cand ma uit la astfel de filme, de abia am asteptat sa apara The Babadook (monstrul din poveste) si sa il puna la punct.

Glumesc! Relativ… Ideea de baza a filmului este mult mai complexa decat v-ati putea imagina si are la baza problemele pe care o mama si un copil le au dupa moartea sotului/tatalui. Singura modalitate de a trece peste ele este simpla: problemele trebuie sa fie constientizate si infruntate. Numai ca partea aceasta intotdeauna este cea mai grea. Ce legatura are asta cu The Babadook? V-as spune… dar as strica tot farmecul. Este posibil sa intelegeti la finalul filmului.

Un lucru este sigur, sfirsitul povestii este imprevizibil si o sa va lase cu gura cascata. O sa aveti foarte multe intrebari si sunt sanse destul de mici sa gasiti toate raspunsurile. Eu am reusit sa aflu cateva dintre ele. Daca aveti nelamuriri puteti sa ma intrebati.

Aveti grija daca vreti sa vedeti acest film. Cu toate ca are un inceput slab, povestea lui este foarte buna si are sanse mari sa va sperie, mai ales daca il vizionati noaptea. Dar credeti-ma pe cuvant, daca va pasioneaza filmele horror/filmele psihologice, The Babadook (2014) trebuie sa fie pe lista voastra.

Povestea: Amelia, o femeie care si-a pierdut sotul intr-un accident de masina in timp ce acesta incerca sa o duca la spital pentru a naste, se chinuie sa supravietuiasca alaturi de fiul ei Samuel. Numai ca lucrurile nu sunt deloc simple. Ca viata sa fie si mai grea, fiului ei ii este frica de tot ce misca, iar mama lui nu stie ce sa mai faca pentru a-l linisti.

Si exact cand situatia nu putea deveni mai rea, Samuel descopera o carte despre un monstru (The Babadook) si incepe sa fie si mai ingrozit de intuneric. Numai ca de data aceasta are si motive sa fie speriat…

One Response to “The Babadook (2014)”
  1. Gigel April 4, 2016

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *