The Shining (1980)

The Shining (1980) – un horror/mystery de toata frumusetea, un film psihologic care o sa se joace cu mintea voastra in fel si chip si pe care nu prea aveti sanse sa il uitati. Daca aveti de gand sa va uitati la el, va recomand sa nu o faceti noaptea. Spre deosebire de majoritatea mizeriilor “horror” care sunt lansate in ultima vreme, acest film are sanse foarte mari sa va sperie. Este unul dintre cele mai bune filme horror facute vreodata. Vedeti voi, pe vremuri oamenii puneau accent pe creativitate. Sfantul Dolar nu avea nici un fel de influenta asupra genului horror.

Acum? Acum totul se rezuma la bani. Nu are nimeni timp de povesti noi. De ce sa pui accent pe creativitate cand poti sa reciclezi o poveste mai veche, nu-i asa? Incep sa cred ca cei de la Hollywood au uitat sa faca filme bune.

Povestea: Jack Torrance (Jack Nicholson), scriitor si fost profesor, vrea sa aiba grija de un hotel izolat timp de cinci luni de zile. Inainte sa accepte slujba, Jack este avertizat de faptul ca un alt om care a ocupat pozitia lui a luat-o razna, si-a omorat familia cu un topor si apoi s-a sinucis. Se pare ca izolarea pe care o confera hotelul are un efect ciudat asupra celor care stau acolo, numai ca el exact asta cauta… linistea si pacea necesara pentru a scrie o carte.

Asa ca Jack trece peste acest “mic” detaliu si isi duce familia la hotelul respectiv. Pana la urma, ce s-ar putea intampla acolo? Izolarea nu are cum sa il afecteze si pe el, nu-i asa? Sau poate ca are cum…

No Responses to “The Shining (1980)”

Leave a Reply

Your email address will not be published.