“In numele tatalui”, premiera nationala pe 28 iulie, la TIFF

“In numele tatalui”, cel mai nou scurtmetraj regizat de Vladimir Dembinski, care semneaza si scenariul, va avea premiera nationala la Cluj, in cadrul Festivalului International de Film Transilvania. Filmul ii are in distributie pe Diana Cavallioti, Vlad Ivanov si Alin Florea, cu o aparitie speciala a Danei Dembinski si este o productie Correct Media, in co-productie cu Numa Film, Avanpost Media, Popski Production si Pintadera Film.

Filmul se va putea vedea la TIFF astfel: pe 28 iulie, de la ora 21:45, la Iulius Parc Open Air, pe 29 iulie, de la ora 18:00, la Cinema Dacia Manastur si pe 30 iulie, de la ora 13:00, la Cinema Florin Piersic.

Scenariul “In numele tatalui” este scris de Vladimir Dembinski dupa o idee de Andrei Pantu, un tanar prozator a carui poveste, “Cartea cu doua foi”, ce a inspirat filmul, a aparut in revista de proza scurta IOCAN. 

Intr-un sat retras din Transilvania, Emma, fiica lui Iacob, traieste alaturi de tatal sau intr-o atmosfera rigida, in care se simte captiva. Mama ei a disparut acum cativa ani dar Emma nu a renuntat sa spere ca aceasta se va intoarce la un moment dat. Cand, cu cateva zile inainte de Paste, i se pare ca o observa pe mama disparuta in multime, Emma il confrunta pe Iacob, care o convinge ca totul a fost o inchipuire, la fel si preotul satului, caruia i se confeseaza. Emma insista totusi sa afle adevarul despre disparitia mamei ei iar in relatia sa cu Iacob se strecoara neincrederea si suspiciunile.

“In numele tatalui” este castigator al consursului si realizat cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei. Filmul a fost turnat in Comuna Rasca – judetul Cluj. Inclusiv productia filmului este realizata de case de productie clujene – compania producatoare Correct Media, detinuta de Eugen Kelemen si Oana Iancu si Numa Film, una dintre companiile co-producatoare, detinuta de Horatiu Curutiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *