„Iron Eagle II”, în ianuarie la Warner TV

Filmul de acțiune „Vulturul de Fier II/ Iron Eagle II”, regizat de Sidney J. Furie, va fi difuzat de Warner TV în prima lună a anului 2023.

Producția Canada – Israel din 1988 are în centru o inedită acțiune comună a Statelor Unite cu Uniunea Sovietică asupra unei baze nucleare a unei națiuni proscrise care vrea să ia lumea ostatică.

Este nevoie de un fel de erou, o mână de renegați și de o echipă de ruși pentru a organiza una dintre cele mai puternice forțe armate. Cum este de așteptat, din film nu lipsesc efectele speciale, dar nici romantismul, umorul și suspansul.

Din distribuție fac parte Louis Gossett Jr., Mark Humphrey, Stuart Margolin, Alan Scarfe, Maury Chaykin și Sharon Hacohen.

Scris de Sidney J. Furie și Kevin Alyn Elders, filmul lansat după doi ani de la „Iron Eagle”, tot cu Louis Gossett Jr. în rol principal, este inspirat de Operațiunea Opera, nume dat unui atac aerian surpriză al forțelor israeliene asupra reactorului nuclear de lângă Bagdad (Irak), în iunie 1981. 

„Iron Eagle II” a primit trei nominalizări la Genie Awards, pentru cel mai bun actor în rol secundar (Maury Chaykin), cel mai bun montaj de sunet și cel mai bun sunet.

Lungmetrajul va putea fi urmărit la Warner TV pe 27 ianuarie, de la ora 21:00.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *