„Lebensdorf”, din 11 Februarie in cinematografe

Comedia romantica „Lebensdorf”, regizata de Vali Hotea, cu Mimi Branescu, Ana Covalciuc si Ioana Flora in distributie, va putea fi vizionata in cinematografele romanesti incepand cu weekendul Zilei Indragostitilor.

Filmat in toamna anului 2019, in Romania si Germania, lungmetrajul „Lebensdorf”, al doilea al regizorului Vali Hotea, va rula pe marile ecrane din 11 Februarie, fiind distribuit de microMULTILATERAL.

Filmul spune povestea lui Ducu Dobrescu (Mimi Brănescu), un scriitor care se confruntă cu un divorț și criza vieții mijlocii. El pleacă din București pentru a prelua o rezidență de creație la Berlin și astfel ajunge să penduleze între două țări și două femei: Andra (Ioana Flora), soția sa temperamentală, și Giulia (Ana Covalciuc), marea lui dragoste din tinerețe, stabilită acum într-un sat ecologic din Germania – Lebensdorf. În încercarea de a-și reconstrui viața, Ducu va trece printr-o serie de întâmplări când mai stranii, când mai amuzante, posibil revelatoare.

Scenariul „Lebensdorf” este semnat de Ileana Muntean si Vali Hotea, imaginea, de Alexandru Solomon, iar montajul este realizat de Dana Bunescu. De scenografie s-a ocupat Malina Ionescu, de costume, Ciresica Cuciuc, responsabila de machiaj a fost Bianca Boeroiu, iar de coafura Domnica Bodogan. Producatoare sunt Ada Solomon si Diana Paroiu.

Vali Hotea a semnat regia mai multor scurtmetraje premiate, precum „Marea aventură” (1994) și „Meditația” (1997). A supervizat şi a scris scenariile a numeroase videoclipuri muzicale şi reclame, dar şi documentare şi seriale TV, printre care „Roberta” (2000), „Călătorie de vis” (2004), „Serviciul omoruri” (2007) şi „Fetele marinarului” (2009). 

Primul său lungmetraj, „Roxanne”, a avut premiera la Festivalul de la Locarno în 2013, urmată de selecţia la numeroase festivaluri internaţionale de film (printre care Cottbus, Praga, Luxor) şi de două nominalizări la Premiile Gopo. În prezent, el se află în dezvoltare cu un nou proiect de lungmetraj – „Apa”.

Lungmetrajul este o productie HiFilm Productions in asociere cu nomada.solo si Visual Walkabout in co-productie cu: Chainsaw Europe Studio, Abis Studio, Production XMG Media si Scharf Film Production.

„Lebensdorf” a fost realizat cu sprijinul: Centrului National al Cinematografiei, Programului Europa Creativa MEDIA al Uniunii Europene, Televiziunii Romane. Finantatori: Cinema City Romania, Bilka Steel, savana, Dr. Oetker, kika Romania, Avon Cosmetics Romania, Savini Due, MediaCom, Vitrina Advertising.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *