Life Is Beautiful (1997)

La recomandarea bucuriei vietii mele, ieri m-am hotarat sa vad filmul ei preferat: Life Is Beautiful (1997) aka La vita è bella (1997). Daca s-ar face un top cu filme care sa va faca sa treceti prin toate starile/emotiile posibile, credeti-ma pe cuvant, acesta ar fi cel putin in top trei. Mi-a placut? Nu stiu sa va spun. Sunt lucruri care imi plac, sunt lucruri care ma enerveaza. V-am spus, daca il vedeti, o sa treceti prin foarte multe stari. Iar eu sunt aproape sigur ca le-am simtit pe toate.

Dar exista ceva ce mi-a ramas in cap. Personajul principal, Guido (Roberto Benigni), este genul de om care vede ceva bun in tot ceea ce face. Iubeste viata, isi iubeste familia si se bucura de fiecare clipa, chiar si in fata amenintarii naziste care a cuprins Italia in timpul celui de-al doilea razboi mondial. O sa aflati pe parcursul filmului, dar el este evreu si traieste in Italia intr-o perioada intunecata a istoriei lumii.

In orice caz, Guido o sa va faca sa va schimbati parerea despre viata, o sa va faca sa intelegeti ca sunt lucruri pentru care merita sa lupti, ca sunt clipe pentru care merita sa faci orice, chiar si in fata mortii.

Si probabil ca ar fi mai multe de spus, mult mai multe, dar mai bine va las sa vedeti filmul si sa va faceti singuri o parere…

No Responses to “Life Is Beautiful (1997)”

Leave a Reply

Your email address will not be published.