MIZERABILII – din 24 ianuarie in cinema

Nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film strain si castigator al premiului juriului la Cannes, Mizerabilii / Les Misérables, lungmetrajul de debut al regizorului fenomen Ladj Ly, ajunge pe marile ecrane din Romania din 24 ianuarie, distribuit de Independenta Film.

Sa nu credeti ca este vorba despre o noua ecranizare a romanului cu acelasi nume scris de Victor Hugo.

Inspirat din revoltele anului 2005 din Paris, declansate de moartea a doi tineri în timpul unui raid al fortelor de ordine, Mizerabilii prezinta o perspectiva provocatoare a saraciei si violentelor de la periferia Parisului, locul in care Ladj Ly a crescut si care i-a fost mereu inspiratie in cariera. 

Mizerabilii spune povestea a trei membri ai brigăzii anticriminalitate, care se confruntă, de-a lungul a 24 de ore, cu un conflict între bandele rivale de la periferia Parisului. 

Stephane, proaspăt mutat din Cherbourg, se alătură brigăzii anticriminalitate din Montfermeil, într-un cartier problematic din suburbiile capitalei franceze. Fâcând echipă cu Chris și Gwada, colegii săi mult mai experimentați, acesta descoperă rapid tensiunile dintre bandele care domină cartierul, dar și dintre localnici și poliție. Când o operațiune de arestare scapă de sub control, o dronă filmează toate mișcările pe care le fac Stephane și colegii săi, amenințând să expună realitatea vieții cotidiene. 

Lansat la Cannes 2019, Mizerabilii a fost primit cu ovatii, concurand pentru Premiul Juriului alaturi de filmele unor regizori celebri precum Quentin Tarantino, Pedro Almodóvar, Ken Loach si Xavier Dolan, si doborand recordurile in SUA pentru drepturile de distributie ale unui debutant (1,5 milioane de euro).

No Responses to “MIZERABILII – din 24 ianuarie in cinema”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *