“Os de peste”, lansat in cinematografe in Martie 2022

Lungmetrajul „Os de peste/ Fishbone”, regizat de Dragomir Sholev, productie Bulgaria – Romania, va fi lansat in cinematografele din Romania pe 25 martie 2022.

Filmul spune povestea lui Ivo, manager al unui camping de la malul mării, care refuză să îngroape un alt delfin eșuat în zonă. De data aceasta vrea dreptate și este hotărât să pornească o anchetă deoarece corpul delfinului este ciuruit de gloanțe. Ivo, alături de locuitorii din camping, intră într-un război mocnit cu autoritățile, dar acestea nu prea vor să aibă de-a face cu cazul.

„Filmul este inspirat din faptele reale prezentate de un blogger care se ocupa de o plajă din Bulgaria și a scos la lumină o mulțime de absurdități în articolul său. M-am gândit că dacă mă voi focusa foarte mult pe problemele febrile, filmul va deveni prea local, ori eu căutam un impact universal, drept urmare am ales ca miezul poveștii să fie subiectul ecologist. Dar ce mă atrage cel mai mult este paradoxul existenței într-o societate în care oamenii nu pot găsi o cale amiabilă de funcționare”, spune regizorul într-un interviu acordat Cineuropa.

Povestea a fost scrisa de Dragomir Sholev impreuna cu Emanuela Dimitrova si Georgi Merdzhanov pe parcursul a aproximativ 7 ani. Consultantul regizorului a fost Razvan Radulescu.

Din distributie fac parte Deyan Donkov (Ivo), Suzy Radichkova (Katya), Valentin Andreev – Rafe (bunicul Chavo).

Imaginea este semnata de Nenad Boroevic, scenografia – de Severina Stoyanova, montajul – de Catalin Cristutiu, muzica de Nikola Gruev – Kottarashky, sound design-ul si muzica aditionala poarta semnatura lui Marius Leftarache. 

Producatori sunt Rossitsa Valkanova si Ada Solomon.

Lungmetrajul va fi distribuit in cinematografele romanesti de microMULTILATERAL.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *