”Pasari Calatoare” – un film despre inceputul traficului de droguri din Columbia, in cinematografele din Romania

Pasari Calatoare / Birds of Passage, cel mai recent film regizat de columbianul Ciro Guerra alaturi de Cristina Gallego va avea premiera in cinematografele din tara pe 15 martie. Filmul poate fi vazut in avanpremiera incepand de miercuri, 13 martie. Din 15 martie, Pasari Calatoare va rula in 38 de cinematografe din 25 de orase.

Povestea despre droguri și război plasată în comunitatea locală din America de Sud este îndrăzneață și sclipitoare, fiind în același timp o reinterpretare din regiune a filmelor cu gangsteri” (Rolling Stone Magazine).


Acțiunea din ”Păsări Călătoare”, este bazată pe fapte reale și se petrece între anii 1960 și 1980, în Regiunea Guajira din nordul Columbiei, la granița cu Venezuela. Tribul Wayuu este organizat în jurul familiei, iar familia se ghidează după tradiții, vise și semne. Rapayet și clanul din care face parte sunt printre primii stăpâni ai traficului de marijuana. Atrași de bani și de putere, ei își abandonează ritualurile și credințele, închinându-se unor noi zei: lăcomia și crima. Se nasc primele carteluri de droguri, iar societatea este condusă după alte reguli.

Fimlul va rula in 25 de orase din Romania, distribuit de Bad Unicorn: Bucuresti, Constanta, Cluj Napoca, Sibiu, Brasov, Timisoara, Targu Mures, Sfantu Gheorghe, Iasi, Braila, Barlad, Onesti, Craiova, Alba Iulia, Ploiesti, Pitesti, Targu Jiu, Bistrita, Botosani, Lugoj, Toplita, Resita, Petrosani, Caransebes, Slobozia si Arad.

Leave a Reply

Your email address will not be published.