Prestigiosul Festival International de Film Rotterdam revine la BIEFF 2018

Cei de la BIEFF le vor oferi cinefililor din Romania si in acest an ocazia rara de a vedea cateva dintre cele mai interesante filme care au avut premiera mondiala la editia din 2017 a festivalului olandez.

Filmele din acest program au fost grupate de catre selectionerii Peter van Hoof si Theus Zwakhals sub numele A Dutch Perspective. Ele au ca numitor comun faptul ca sunt semnate de artisti vizuali care au gasit in Olanda un hotspot al creativitatii si un teren fertil pentru demersurile lor.

Regizorii imbogatesc mediul artistic olandez cu abordari originale si cu subiecte fierbinti, sondand relatiile dintre arta, stiinta si natura umana, fara a ocoli tema spinoasa a cenzurii si libertatii de exprimare.

Programul este prezentat la BIEFF cu sprijinulAmbasadei Regatului Tarilor de Jos in Romania. O parte dintre regizori vor fi prezenti la proiectia ce va avea loc sambata, 31 martie, de la ora 18:30, la Cinema Elvire Popesco, unde sunteti asteptati pentru a dezbate alaturi de ei toate aceste teme si multe altele.

In Competitia Internationala, in cadrul programului (Self)Portrait of the Artist as a Young Man, tot artistii sunt in prim plan, insa de aceasta data camera staruie chiar asupra lor. Rezultatul e o intimitate dezvaluita a celor mai profunde ganduri si trairi, infricosatoare si purificatoare, portretizate prin procese care patrund adanc in memoria privata in drumul catre auto-descoperire.

Programul este compus din filme in care creatorii lor se auto-analizeaza, fie prin prisma amintirilor din propria biografie sau cu ajutorul unor performance-uri introspective. Sunt filme care ne invita sa patrundem in universul personal al unor autori celebri, dar si sa descoperim artisti noi. Insotindu-i in calatoriile lor cinematografice, vom ajunge sa ne intelegem mai bine pe noi insine si sa ne facem o idee asupra Adevarului mai cuprinzator pe care acesti artisti il cauta. João Pedro Rodrigues, unul dintre cei mai reprezentativi regizori ai cinematografiei portugheze contemporane, va veni in Bucuresti cu ocazia festivalului si va fi prezent la dezbaterile de dupa proiectii.

Biletele individuale la proiectiile de competitie si programele speciale BIEFF 2018 pot fi achizitionate pe site-ul Eventbook. Informatii despre aceste programe sunt disponibile pe www.bieff.ro. Lungmetrajele vor fi anuntate in curand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *