RED (2010)

RED (2010) – un film de actiune foarte bun, cu Bruce Willis in rolul principal. Spre rusinea mea, am trait foarte mult timp cu ideea ca v-am recomandat acest film. De abia in momentul in care am scris articolul “Cele mai bune si cele mai proaste filme inspirate din nuvele grafice” mi-am dat seama ca am uitat sa fac asta. Desi este cam tarziu, acum o sa repar aceasta greseala. Si in caz ca va intrebati, da, Red (2010) este inspirat din nuvela grafica cu acelasi nume.

Si cum foarte des se intampla, o adaptare buna a unei nuvele grafice rezulta intr-un succes garantat. Din cate am inteles, si continuarea (RED 2 (2013)) acestui film este foarte buna. O sa ma uit maine la sequel si o sa va spun parerea mea.

Revenind la subiect, povestea: Frank (Bruce Willis), un fost agent secret extrem de periculos, traieste din pensia pe care guvernul i-a acordat-o si duce o viata extrem de plictisitoare. Singura lui bucurie in viata aceasta este discutia lunara cu Sarah (Mary-Louis Parker), o angajata guvernamentala de la centrul de procesare al pensiilor pe care o suna mereu. Dar bucuria lui Frank nu tine mult pentru ca ceva din trecutul lui se intoarce si, astfel, o aduce si pe Sarah in centrul atentiei.

Neavand alta solutie, Frank este nevoit sa se duca la Sarah si sa o protejeze. Si de aici lucrurile devin extrem de interesante…

No Responses to “RED (2010)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *